Halvparten av verdens mannlige befolkning har eller vil oppleve hårtap før fylte 50. Og alle ser dessverre ikke like bra ut skallet som Bruce Willis eller Vin Diesel. Men for disse finnes det likevel håp, dog ikke helt uten konsekvenser.

Bra for hårveksten

Skallede menn kan nemlig glede seg over at Propecia, et legemiddel som skal forhindre hårtap, i en ny studie viser seg også å virke effektivt for å øke hårveksten.

Studien som inkluderte 3927 menn, viste at inntaket av Propecia ga en 30 prosent forbedring av hårvekst over to år.

Legemiddelet fungerer ved å blokkere et enzym som konverterer testosteron til dihydrotestosteron, hormonet som er ansvarlig for hårttap.

Ikke så bra for junior

Men bruk av Propecia kan føre til et aldri så lite dilemma. Ifølge undersøkelsen viser det seg nemlig at 1 av 80 menn opplever erektil dysfunksjon ved bruk av legemiddelet. I tillegg kan andre bivirkninger være redusert libido og ejakulasjonsforstyrrelser.

Til tross for resultatene av studien viser det seg at menn som har opplevd bivirkningen likevel ikke kutter bruken av Propecia.

- Det kan virke som mesteparten av menn som bruker legemiddelet faktisk foretrekker å ha hår, sier studieforfatter Dr. José Manuel Mella ved Hospital Alemán i Buenos Aires, ifølge Reuters.

Så for hårløse menn står valget mellom å la lokkene fortsette å falle og la junior prestere, eller gro en fin og fyldig manke som drar damer som forsvinner igjen like fort når du blir tatt med buksene nede.

Likte du denne saken? Da kan vi anbefale disse: