Gå til sidens hovedinnhold

Prosafe fordeler utbyttet

Prosafe har hatt en knallår og vil nå fordele utbyttet utover året.

Selskapet som er ledende i verden på boligrigger eller såkalte floteller kan se tilbake på sitt beste år noensinne. Dette blir det ubytte av, men styret i Prosafe vil ikke dele ut alt i en pott.

NA24 - din næringslivsavis

Styret innstiller nå på en fordeling av utbyttet for 2008 på tre utbetalinger gjennom året. Utbyttet fremover forventes å utgjøre 40-50 prosent av foregående års overskudd. Samlet overskudd i 2008 endte på 202,8 millioner dollar.

Innfridde
Når det gjelder fjerde kvartalstallene som ble fremlagt torsdag, så viste de en topplinje på 134,2 millioner dollar. Analytikerne hadde ifølge TDN Finans ventet 130 millioner dollar i snitt.

Driftsresultatet endte på 65,6 millioner dollar i fjerde kvartal, mot ventet 66 millioner dollar. I samme periode i 2007 hadde Prosafe driftsinntekter på 106,4 millioner dollar og et driftsoverskudd på 46,7 millioner dollar.

Resultatet før skatt endte på 26,2 millioner dollar, mot 15,8 millioner i samme periode i 2007. Her hadde analytikerne ventet 51 millioner dollar. Det er i hovedsak urealisert valutatap som utgjør avviket mot konsensus.

Godt dekket
Prosafe har brorparten av sin flåte sluttet på lange kontrakter, men går inn 2009 med noe ledig kapasitet. Fem av boligriggene er sluttet på lange kontrakter til det meksikanske statsoljeselskapet Pemex. Både Safe Bristolia, MSV Regalia, Safe Caledonia og Safe Esbjerg har kontrakter utover 2009.

Det er boligriggene Safe Astoria og Safe Concordia som nå er ledige i flåten, mens Safe Scandinavia kommer av kontrakt i juni.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken