Om du tilhører en religiøs bevegelse eller trossamfunn som ikke har et åpent syn rundt området sex og onani, eller bare ikke liker «den slags», så kan du like godt slutte å lese denne artikkelen nå.

Eller vent, da burde du kanskje fortsette å lese denne artikkelen. Den kan faktisk redde liv.

Ja, du leste riktig, en «runde med reven» eller i høyet om dagen er ikke bare godt for magen, det kan også hjelpe deg å forbygge prostatakreft, skriver Webmd.

Men det kommer med noen retningslinjer.

En undersøkelse fra 2009 gjort ved universitet i Nottingham viste nemlig at menn i tjueårsalderen som «polerte raketten» ofte hadde 79 prosent større sjanse for å få prostatakreft innen de hadde nådd 60 år enn jevnaldrene menn som «blåste i trompeten» sjeldent.

For menn i femtiårsalderen var effekten motsatt. Menn som drev «egenpleie» ofte i voksen alder hadde 70 prosent mindre sjanse for å få prostatakreft enn kompiser som ikke var så ofte «framme med labben».

Hyppig masturbering

Nå skal det nevnes at hyppig selvsex var ganske relativt for begge grupper.

For gutta i tjueårene som «gnei kråka» alt mellom to til tre ganger i uken registrert som «hyppig». «Sjeldent» var en gang i måneden.

For de eldre herrene var hyppig mer enn en gang i måneden og sjeldent var «aldri».

Undersøkelsen ble gjort av en gruppe forskere ved universitet som fikk inn detaljert data av seksualhistorien til 840 menn. Av de 840 fikk cirka halvparten av mennene prostatakreft innen de hadde fylt 60 år.

Forskerne var veldig overrasket over resultatet og har egentlig ikke noe godt svar på hvorfor resultatene ble som de ble.

En av teoriene til forskerne skal være at høye verdier av det mannlige kjønnshormonet, androgen, kan være med å øke faren for prostatakreft.

Så jo mer du «napper i løken», jo mer androgen produserer du.

Hos eldre menn som kanskje ikke er så aktive lenger, fungerer «egentreningen» mer som en renselsesprosess der de blir kvitt uønskede stoffer i kroppen.

Men en av forskerne bak undersøkelsen, Polyxeni Dimitropoulou, presiserer at dette kun er teorier. Ingenting er meislet i stein.

Andre studier har nemlig gitt andre resultater angående androgen, noe som ikke har gjort forskerne bak undersøkelsen noe klokere.

Forskerne fant også ut at «vanlig» sex ikke hadde noe utslag i forhold til prostatakreft.

Konklusjon

Om du ikke har klart å holde tungen rett i munnen, så skal vi ta en liten oppsummering her til slutt:

1) Er du ung, ikke «klask laksen» for mye. Finn deg heller en å ha sex med.

2) Er du i femtiårene, «napp kardangen» minst en gang i måneden. Og finn deg en å ha sex med. Det er gøy.

For å sitere forsker Dimitropoulou:

- Det er viktig å opprettholde et moderat masturberingnivå. Ikke for mye, men heller ikke aldri.