Spillmagasinet skrev tirsdag at Sony vil koble Playstation 3 til nettsamfunnet Facebook i en nært forestående oppdatering av systemprogramvaren (firmware 3.10) i PS3. Onsdag ble oppdateringen lansert.

Ingen Facebook-klient

I motsetning til Facebook på Xbox 360 tilbyr Sony ikke en egen facebookklient, men en feed hvor kjøp, eventer eller oppnådde trofeer i spill automatisk kan postes på din facebookprofil.

Sjef for Playstation Network, Eric Lempel, forklarer at intergrasjonen er et resultat av at utviklere ønsker en måte å mate ut informasjon om spillene sine, skriver nettsiden 1up.com. Vi håper ikke funksjonaliteten er like kynisk som det høres ut som. Ifølge Lempel vil spillere snart se eventer tilgjengelig i spillene, verktøy for utvikle slike eventer er sendt ut til utvalgte utviklere.

Bare første skritt

Lempel understreker at oppdatering 3.10 bare er første fase i Sonys plan for sosiale nettverk på PS3. Sonys målsetning skal være å gjøre konsollen til hva Lempel kaller en «communication feedback loop».

PSN-sjefen forklarer uttrykket med at PS3 kan poste at du har låst opp en trofé, og at folk så kan kommentere og gratulere deg. Altså helt likt hvordan Facebook fungerer.

Sony skal også vurdere implementering med andre sosiale nettverkt, som Raptr.

Flere endringer i firmware 3.10

I 3.10»-oppdateringen vil det også gjøres andre endringer. Bilder på PS3 er ikke nytt, men før måtte man bla gjennom en lang liste for å se alle bilder. Nå er de plassert på flere rekker ved siden av hverandre slik at det blir ryddigere og enklere.

Du vil også kunne bytte farge på profilbakgrunnen din. Det vil si at bak profilbildet og navnet ditt kan du ha ulike farger som alle dine venner vil se.

Se videoen under for mer informasjon fra Sony:

HTML EMBED