(Spillmagasinet): Hvis du spør noen som har vært med en stund om hvilken spillserie som er den visuelt stiligste, føler jeg meg trygg på at de fleste svarer «Wipeout».

Samtlige spill har vært så trendy som bare Sony får til og bydd på en kombinasjon av frekke linjer, kult design, spreke farger og hyperaktiv musikk.

Gamle kjenninger

Seriens PS3-debut, «Wipeout HD», følger i forgjengernes fotspor på mer enn en måte, alle de åtte banene er gamle kjenninger. Utviklerne har oppdatert seks baner fra «Wipeout Pure» og to fra «Pulse» , så hvis du har spilt de to kommer du til å kjenne deg igjen.

Heldigvis er det det eneste alvorlige minuset, resten av «Wipeout HD» er for det meste helt suverent. Og at vi har sett banene før betyr ikke at de er dårlige, faktisk er de fabelaktige. Alle åtte skiller seg klart fra hverandre og byr på heftige hopp, krevende svinger og partier hvor du skal gi bånn gass.

Vanskelig

Akkurat som de andre spillene i serien er «Wipeout HD» meget vanskelig, læringskurven er tilnærmet vertikal i starten. De lynraske romskipene er forferdelige å styre, du krasjer konstant og ender konsekvent opp på de siste plassene.

Heldigvis er det verdt å lide seg gjennom de første par timene, for når kontrollen endelig sitter forvandler «Wipeout HD» seg til noe kjempemorsomt.

Se gameplay fra Wipeout HD" her:
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

HTML EMBED
video_embed(11080,1);

Se flere spillvideoer her

Motstanderne vet hvordan de skal kjøre og elsker å bruke alskens våpen mot deg og de andre konkurrentene, løpene er uten unntak tette og intense. Følelsen av å stå øverst på pallen etter mange timer med øving er utrolig tilfredsstillende.

For øvrig, hvis du synes spillet blir for vanskelig kan du benytte deg av den nye «Pilot Assist»-funksjonen. Denne hjelper deg gjennom svingene, om enn med vekslende hell.

Stort

I motsetning til en rekke andre nedlastbare spill, byr «Wipeout HD» på mye innhold og er absolutt ikke over på en kveld. I tillegg til den store og tradisjonelle enspillerturneringen, kan du komponere dine egne løp eller konkurrere mot opptil åtte andre spillere online. Sistnevnte fungerer for øvrig som ei kule.

Teknisk er «Wipeout HD» noe av det mest imponerende jeg har sett på PS3. Spillet kjører i 1080p og 60fps, detaljnivået er med andre ord enormt og det flyter som en drøm. Utviklerne har også klart å utnytte Sixaxis-funksjonaliteten på en bra måte, hvis du har lyst kan du styre skipene ved å vippe på kontrollen. Dessverre er det ikke like nøyaktig som styrespakene, men det er heller ikke langt unna.

En nedlastbar klassiker

Med «Wipeout HD» har PS3 fått enda en knalltittel. Riktignok har vi sett mye av innholdet før, men det spiller liten rolle når spillet er stort, pent, underholdende og utfordrende. Hvis du er klar for litt fremtidsracing og ikke redd for en skikkelig utfordring, anbefaler jeg at du logger deg på PSN med en gang og kjøper spillet.

Les flere spillsaker på www.spillmagasinet.no.

Tilbud fra Nettavisen: Prøv 350 PC-spill i fem dager for fem kroner