(Spillmagasinet): Digital distribusjon er i vinden som aldri før, Playstation Network, Xbox Live Marketplace, Virtual Console og Wiiware bugner over av spill.

Vi i Spillmagasinet tester det meste som kommer og for å hjelpe deg med å styre unna de mange kalkunene. Her er de nedlastbare spillene vi har brukt mest tid på i det siste.

Banjo-Kazooie (Xbox 360)

Plattformspillet «Banjo-Kazooie» ble opprinnelig sluppet til Nintendo 64 i 1998 og var blant maskinens beste spill. I anledning utgivelsen av «Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts» ga Rare og Microsoft ut en oppgradert utgave av klassikeren, og selv om det føles litt gammeldags er det fortsatt underholdende.

Super Street Fighter II Turbo HD Remix (Xbox 360 og PS3)

Hvis du synes «Street Fighter IV» høres interessant ut, men lurer på om slåssespill er noe for deg, anbefaler vi at du investerer i dette langt billigere alternativet først. Mange regner nemlig «Super Street Fighter 2 Turbo HD Remix» som den egentlige forgjengeren til årets «Street Fighter»-spill. Riktignok er det ikke like avansert som storebror, men byr likevel på en fabelaktig grafikk, deilige kontroll og suverene kamper, for å nevne noe.

Flower (PS3)

PSN-spillet «Flower» byr på en av de behageligste spillopplevelsene vi har vært borti. Kort fortalt går det ut på at du skal navigere en stadig større mengde blader rundt i diverse omgivelser, og etter hvert som du utforsker mer og mer vekker du områdene til live igjen. Grafikken og musikken skaper en skikkelig deilig stemning, det er gøy å se omgivelsene våkne, og den intuitive kontrollen og mangelen på et grensesnitt gjør det lett å leve seg inn i spillet.

Noby Noby Boy (PS3)

«Noby Noby Boy» er noe av det merkeligste vi har vært borti og minner mer om et leketøy enn et spill. Du tar kontroll over et marklignende vesen og skal rusle rundt og spise alt mulig, og hvis du vil kan du strekke marken og på den måten gjøre den lengre. «Spillet» har ikke noe mål, men de varierte omgivelsene, helsprø hendelsene og den trivelige musikken gjør så «Noby Noby Boy» er vanskelig å legge fra seg.

World of Goo (Wii, Windows, OS X, Linux)

«World of Goo» er et enkelt, men genialt og kjempeartig hjernetrimspill. Ved hjelp av ulike typer geleklumper skal du på hver bane bygge en struktur som når frem til et rør, noe som er lettere sagt enn gjort. I tillegg til at banene etter hvert er fulle av hindringer, må konstruksjonene dine overholde fysikkens mange lover og regler.

Secret of Mana (Wii)

På 90-tallet mente Nintendo at europeere ikke hadde noe lyst på japanske rollespill, så derfor gadd de ikke å gi ut noen. Heldigvis var det enkelte unntak og «Secret of Mana» var ett av dem. Spillet er blant det legendariske utviklerstudioet Squares (nå SquareEnix) definitivt beste og byr på en glimrende historie, varierte fiender, artige kamper og en suveren samarbeidsmodus. Holdbarheten er, som i de fleste andre 16-bits rollespill, upåklagelig.

Super Mario RPG (Wii)

SNES-spillet «Super Mario RPG» var for mange en drøm som gikk i oppfyllelse. Nintendo og Square samarbeidet, og ga oss det første skikkelige rollespillet med Mario og kompani i hovedrollene. Resultatet var (og er) såpass at spillet står igjen som et av SNES’ beste, og SNES hadde mange klassikere for å si det sånn. Dette er uten tvil det beste spillet på denne lista.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.