(Spill): Playstation-familiens første håndholdtmedlem ble lansert med brask og bram i 2005, men spesielt det siste året har det gått litt trått for PSP. Storspillene har nesten uteblitt og flere og flere har begynt å omtale den som en flopp, noe som i hvert fall ikke er riktig tatt i betraktning at det er solgt over 50 millioner enheter. Det er for eksempel mer enn Xbox og Gamecube til sammen.

Uansett, Sony har lovet å satse skikkelig på PSP fremover, blant annet kommer bilspillet «Motorstorm: Artic Edge», en håndholdtversjon av PS3-favoritten «Little Big Planet» og actionspillet «Resistance: Retribution» i 2009, for å nevne noen. Før de nye stortitlene slippes har vi kastet et blikk bakover og samlet ti av våre største favoritt til konsollen.

Andre del kan du lese nedenfor. Første del finner du her.

Ridge Racer

Arkadebilspillet «Ridge Racer» ble sluppet sammen med maskinen og var det perfekte lanseringsspill. Det tekniske viste hva PSP var god for, og spillet var tilgjenglig, underholdende og dypt. Grafikken er ikke like imponerende nå fire år senere, men spillbarheten er fortsatt suveren og vi i redaksjonen spiller det tilnærmet daglig. Det er lite på PSP som slår følelsen av å utføre en heftig sladd i siste sving, fyke forbi motstanderne og sikre seieren.

1701

Lumines

Alle håndholdtmaskiner må ha minst ett suverent tenkespill og på PSP heter det «Lumines». Fra toppen av skjermen faller det 2x2-blokker som inneholder opptil to farger, og du kan rotere på blokkene og målet er å få minst fire klosser med lik farge ved siden av hverandre. Får du til det, forsvinner klossene (som vanlig er det slutt hvis spillbrettet blir fullt) og du tjener poeng. Etter hvert blir du helt hekta og begynner å se mønstre og kombinasjoner, og den deilige hypnotiske musikken gjør det enda vanskeligere å legge fra seg spillet. Jeg har mistet tellingen på hvor mange timer jeg har brukt på «Lumines», og hvis jeg skal være helt ærlig så vil jeg ikke vite det heller.

1700

Daxter

Hvis det er en ting PSP fortsatt mangler, så er det en egen maskot. Med tredjepersonsplattformeventyret «Daxter» gjorde Sony et forsøk, men mangelen på en oppfølger tyder på at de ikke var helt fornøyde. Merkelig, for ifølge oss leverte spillet varene og vel så det. Omgivelsene og oppgavene er varierte, grafikken fortsatt lekker, hovedpersonen Daxter festlig og kontrollen for det meste helt topp. Mangelen på en egen styrestikke for kameraet irriterer av og til, men det er til å leve med.

1699

God of War: Chains of Olympus

Mange tvilte på at utviklerne hos Ready at Dawn skulle klare å lage et fullverdig «God of War» til PSP, men det gjorde de og «Chains of Olympus» har blant annet blitt hedret med Gullstikka for beste håndholdtspill. Spillet utspiller seg før seriens to PS2-spill og hovedpersonen Kratos var en aggressiv hissigpropp allerede da. Kampene og angrepene er spektakulære, kontrollen suveren, fiendene varierte, omgivelsene lekre og spillet utfordrende. Hvis du ute etter et actionspill til PSP og ikke allerede har dette, løp og kjøp.

1698

Crush

Tenkespillet «Crush» er det uten tvil minst kjente og mest spesielle spillet på denne lista. Du tar kontroll over en kar ved navn Danny og skal utforske vonde minner som hindrer han i å sove. Måten du gjør det på er ved å jobbe deg gjennom stadig mer krevende nivåer, du må hele tiden bytte kameravinkel, skifte mellom 2D og 3D gjennom å ”mose” omgivelsene og utnytte den ekstra dimensjonen. Jeg vet at det ikke høres så artig ut, så du må bare tro meg når jeg sier at det er det.

1697

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.