(GIRLS): Selv om vi lever i 2009, hvor det meste diskuteres høylytt i media, og bloggere stadig sprenger tabu-grenser, viser en undersøkelse utført av Libresse at det fremdeles finnes ting som er flaut å snakke om. Jentene etterlyser også mer oppmerksomhet fra kvinnelige rollemodeller.

Brenner inne med spørsmål
Som for eksempel menstruasjon. Hele 64 prosent av jentene som besvarte undersøkelsen, opplyste at de hadde spørsmål om mensen før de fikk den, som de ikke turde å spørre noen om. Temaer som omhandler pubertet og spesielt menstruasjon, oppfattes ofte som ekle og pinlige, og mange brenner derfor inne med spørsmål de gjerne vil ha svar på.

Mer oppmerksomhet
En løsning på problemet kan være mer oppmerksomhet rundt temaet. Undersøkelsen, som Libresse gjennomførte på sine norske, danske, svenske og finske hjemmesider i mai i år, viser nemlig også at hele 71 prosent av de spurte jentene tror det ville vært mindre flaut å snakke om mensen, dersom temaet var oftere oppe i media.

Kvinnelige rollemodeller?
Videre viser undersøkelsen at jenter synes det er aller mest flaut å snakke med far om mensen. Den eldre generasjon er generelt vanskeligere å snakke med enn den yngre, og flere etterlyser at temaet tas opp av voksne kvinner, som lærere og kjente mediaprofiler.

Om undersøkelsen
Undersøkelsen ble gjennomført av Libresse på Libresse sine hjemmesider i Norge, Finland, Sverige og Danmark. 389 norske jenter svarte på undersøkelsen, og totalt i Norden svarte 2197 respondenter.

Hva mener du? Er mensen fremdeles flaut å snakke om? Diskutér under!