Gå til sidens hovedinnhold

Pudding for tjukkaser

Dom er telbasjat. No'n dresskledde totninger mæ mye å si. Detti er pudding for tjukkaser.

På åttitallet var Vazelina ett ta dom mæst populære bænna i Norge. I 2005 ær gruppa mer å sjå på TV som et slags svar på Dizzie Tunes enn på platefronten. Nå er dom tælbasjat mæ en samleplate som samler dæ dom sjøl kaller sine 40 bæste. Mer riktig er vel å si at det er åtteogtrædve ta dom bæste, sia dæ er to helt nye sanger på plata (Halve Helga på hele meg og Sammarkveld Blues).

Den siste plata mæ helt nye sanger fra Vazelina var Hæærli’ på toppen ta væla fra 1996, men heldigvis så ær gammalrocken som gruppa baserer musikken sin på relativt klassisk så detti er itte som å høre oppatt 80-tallets værstinger.

Sia gruppa vart starta for omtrent femogtjuge år sia har dom underholdt ælle som har hatt den store glede å møte Vazelina på plate og live. Primus-motor Eldar Vågan i gruppa skriv sjøl i coveret på plata følgende: På tide med en oppsummering og den sitt’ du med i handa.

Det er ingen tvil om att denni samleplata er prøvd å vøri laga mæ respekt for fansen, noe som itte helt var tingen mæ Gammel Oppland da den kom. Du finn En påsa med øl, Borghild, På magan bak en sten, Je åt opp rånan min, Bomull i øra og Aagot Stang. Dessverre har dom på denni plata tatt med nyinnspilingen av Skinnmagre høner i stella for orginalen som helt klart er bære. Problemet er at så mye ta de bra mangler, men dæ skar vi komme tælbasjat tæl.

Når det gjeld dom to nye sanga så er Halve Helga på hele meg (en sang skrevi ta’n Nick Lowe) er en sang som sannsynligvis itte ville vært no’n singel fra no tidligere album. En helt grei Vazelina-sanga med en småmorsom tekst. Ingen klassiker. Sammarkveld Blues er en fornorskning av Eddie Cochrans Summertime Blues og viser Eldar Vågan på sitt beste gitarmessige. Sangen er en instant-Vazelina-klassiker med morsom tekst og gjennomført spelling. Mer ta detti gutter på et nytt album.

Det eneste som trekker ned på denni plata er at dom har inkludert den aldeles forjævlige Hjul-jul i jul. Da hjælp dæ itte at Hem’att tel jul kjæm etterpå. På den første julesangen høres Vazelina ut som verdens jævligste Dizzie Tunes.

Og hvor er Hembrent i kvæll? Og Østbys Gammaldans? Og hvor er sangen om Kjersti Grini? (Mann i fra Hadeland)*.

Nesten river ingen mann ta hæsten, Vazelina¿ detti blir ittno sækser¿ men en fæmmer.

*PS! For totninger er det lovfestet at man må snakke stygt om hadelinger (sautjuver).

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken