- Jeg må klype meg i armen når jeg ser bankkontoen min

Maisie Williams

GRUNN TIL Å SMILE: Maisie Williams spiller rollen som den hevnlystne, unge kvinnen Arya Stark i «Game of Thrones». Hun har grunn til å smile, både av karrieren og saldoen på kontoen.

GRUNN TIL Å SMILE: Maisie Williams spiller rollen som den hevnlystne, unge kvinnen Arya Stark i «Game of Thrones». Hun har grunn til å smile, både av karrieren og saldoen på kontoen. Foto: Justin Tallis / AFP (NTB Scanpix)

Skuespiller Maisie Williams har vokst opp på settet til «Game of Thrones». Hun er stolt over hva hun har oppnådd - og ærlig på at ungdomstiden har vært innbringende.

11.03.19 21:52

Sophie Turner og Maisie Williams vokste opp på «Game of Thrones»-settet. Nå tar de farvel, stolte over hva kultserien har gjort for kvinnesaken. Og det selv om det ikke har skortet på kritikk for hvordan serien angivelig har behandlet kvinner.

«Filmatiseringen har tatt seksualisert vold til nye og problematiske høyder,» skrev Forbes etter sesong tre. «Misogynien har alltid virket i overkant,» erklærte The Guardian.

Sophie Turner (23) og Margaret Constance «Maisie» Williams (21) tolker henholdsvis Sansa og Arya Stark. Når NTB møter dem i London, hevder de at kvinnegehalten er noe av det «Game of Thrones» vil bli husket for – i positiv forstand.

– Jeg er veldig stolt over å ha fått muligheten til å spille en så sterk rolle i nesten ti år, sier Turner mens Williams nikker anerkjennende på nabostolen.

– Selv om ting begynner å bli bedre, er slike roller stadig som å finne nåla i høystakken. Å få anledning til å spille den så lenge, er helt utrolig.

Les også: (+) Dette er alt du må vite om «Game of Thrones»

STERKE KVINNER: Emilia Clarke (t.v.), Maisie Williams og Sophie Turner spiller henholdvis Daenerys Targaryen, Arya Stark og Sansa Stark. Samtlige har utviklet seg til viktige hovedroller og sterke kvinner i «Game of Thrones». Foto: HBO

– Skremmende

Styrken og kompleksiteten blir ikke mindre imponerende av at «Game of Thrones» er inspirert av Tudortida, ifølge Turner.

– I de dager slapp kvinner verken til makta eller orde. Desto mer forfriskende er det med en serie hvor så å si samtlige kvinneskikkelser er ledertyper som får bryne seg mot mennene på alle felt. Jeg digger – og er virkelig stolt av – det.

I vår er det riktignok slutt på moroa. Åttende og siste avsnitt inntar HBO- og C More-skjermen 15. april 2019.

Etter nærmest å ha vokst opp på innspillingssettet, vedgår de to kollegene og venninnene at det er tungt å ta farvel.

– Det føles som om vi sørger over et dødsfall, fortsetter Turner.

– Ikke at figurene våre nødvendigvis dør – dette er ikke ment som noen spoiler. Men det faktum at vi forlater og er ferdig med dem, er skremmende. Samtidig er det frigjørende, for nå får vi tolv måneder av året til å kunne vie oss til andre prosjekter. Tidligere har vi måttet nøye oss med fire.

Les også: (+) De drøyeste sex-scenene i «Game of Thrones»

TJENER GODT: Maisie Williams har vokst opp på TV-settet til «Game of Thrones» – noe som har gjort henne i stand til å forsørge familien. Foto: AP (NTB Scanpix)

– Forsørger mor

Williams legger ikke skjul på at det har vært en innbringende ungdomstid.

– Alt jeg drømte om, var å få meg en bærbar datamaskin, flirer hun, før hun tilføyer mer sindig:

– Pengemessig kommer jeg ikke fra noen rik familie. Bare å kunne forsørge mora mi, på vegne av hele søskenflokken, er fantastisk. Jeg må fortsatt klype meg i armen når jeg studerer bankkontoen min, livet mitt har endret seg sånn.

BEINHARD: Her er Lena Headey som Cersei Lannister – en annen av de sterke kvinnene som figurerer i «Game of Thrones».  Foto: AP (NTB Scanpix)

Mens Turner blant annet har rukket å medvirke i en av forloveden Joe Jonas’ musikkvideoer, blir Williams snart å se i superhelt-skrekkfilmen «The New Mutants». Karrieren stopper nemlig ikke her.

Og jentene er samstemte om at det kan være en fordel, rent faglig, å komme seg ut av «Game of Thrones»-akvariebollen, der hver minste bevegelse følges av millioner av fans.

– Hvis vi skal kunne bli gode skuespillere, må vi kunne forsvinne inn i rollene våre. Idet du blir kjent for din egen person, oppstår det et motsetningsforhold, påpeker Turner, hvorpå Williams nikker anerkjennende igjen.

– Du vil være anonym. Ta Gary Oldman, for eksempel – av en eller annen grunn blir han aldri fotografert når han går ut av døra si. Kanskje det er så enkelt som at vi burde slette Instagram-kontoen vår?

Duoen ler.

– Jepp, anse den som slettet!

Den siste og 8. sesongen av «Game of Thrones» starter på HBO Nordic den 15. april 2019. Du finner alt vi skriver om serien på temasiden Game of Thrones.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Game of Thrones

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag