ABBA-Bjørn til Nettavisen: - Vi fire kommer aldri - aldri - til å stå på scenen igjen sammen

Björn Ulvaeus og ABBA har to nye låter på gang. Låtene, «I Still Have Faith In You» og «Don’t Shut Me Down», skulle i utgangspunktet ha vært ute allerede i desember i fjor. Men utgivelsen har blitt forsinket.

Björn Ulvaeus og ABBA har to nye låter på gang. Låtene, «I Still Have Faith In You» og «Don’t Shut Me Down», skulle i utgangspunktet ha vært ute allerede i desember i fjor. Men utgivelsen har blitt forsinket. Foto: Morten Ø. Karlsen, Nettavisen

ABBA har to nye låter på gang, men de har blitt utsatt flere ganger.

AUSTIN, TEXAS (Nettavisen): Det er åpenbart at Björn Ulvaeus er lei av spørsmålet når Nettavisen møter ham under SXSW i Austin. Men spekulasjoner og ønskene om å se det legendariske bandet samlet igjen, eskalerte de selv da det i fjor ble kjent at ABBA hadde vært i studio for første gang på flere år.

De to nye låtene, «I Still Have Faith In You» og «Don’t Shut Me Down», skulle i utgangspunktet ha vært ute allerede i desember i fjor.

Men så har utgivelsen blitt utsatt og utsatt.

 

- Kommer trolig i september eller oktober

- Vi håper de to sangene er ute i begynnelsen av høsten, men det er bare et håp akkurat nå. Trolig snakker vi september eller oktober, men det er ikke et løfte, sier Björn Ulvaeus i et eksklusivt intervju med Nettavisen under festivalen SXSW i Austin, Texas.

- Kan det i fremtiden bli snakk om at dere gjør et helt nytt album sammen?

- Nei, det tror jeg ikke.

- Hvordan var det å være i studio igjen sammen, alle fire?

- Det var helt fantastisk, helt utrolig.

ABBA har til sammen solgt rundt 400 millioner album. Foto: Lindeborg (NTB scanpix)

Og om de to nye låtene sier han følgende:

- Vi er veldig fornøyd med de to nye låtene. Vi har skrevet det jeg mener er to gode låter, men det er opp til lytterne om de er gode eller ikke. Men vi liker dem veldig godt.

Men på spørsmål om de fire noen gang kommer til å stå på scenen igjen sammen, er han svært tydelig:

- Vi fire kommer aldri - aldri - til å stå på scenen igjen sammen.

Björn Ulvaeus er tydelig på at de fire i ABBA ikke kommer til å stå på scenen sammen igjen. Foto: Morten Ø. Karlsen, Nettavisen

- Jeg og Benny måtte være i samme rom

Björn Ulvaeus deltok onsdag i en paneldebatt om musikk og lidenskap på House of Scandinavia. Der snakket han også om det legendariske samarbeidet han hadde med bandkollega Benny Andersson.

- Måten vi jobbet på var å gå i studio og isolerte oss selv, gjerne i tre uker. Vi skrev tre-fire låter sammen, og kastet bort alt det andre som var dårlig. I dag ser jeg at mange artister kan jobbe sammen fra flere steder i verden, men det var ikke oss. Vi kunne aldri sitte langt fra hverandre, vi måtte være i det samme rommet, sier Ulvaeus.

- Jeg sier ikke at sanger ikke er hva det var, men det er annerledes nå, legger han til.

Under seansen røpet han også at musikkselskapet han er med å drive, Auddly, skifter navn til Session. Han forteller at han fortsatt har stor lidenskap for musikk.

Her er Nettavsens Morten Ø. Karlsen i samtale med ABBA-legenden. Foto: Morten Ø. Karlsen, Nettavisen

- Musikk er den eneste tingen som går rett til hjertet på deg. Det går ikke gjennom hjernen, men rett til hjertet. Når jeg ser tårer i øynene på folk som hører musikken mine, så vet jeg: «Don’t shut me down».

Og forklarer kanskje med dette sitatet hvorfor han ikke er så ivrig å opptre sammen med ABBA på scenene igjen:

- Det er bedre å se at folk folk får tårer i øynene av musikken vår, enn å stå på en scene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag