Adeliepingvinene er de søteste, der de vagger avgårde, snubler rundt og vifter klønete med de flygeudyktige vingene sine.

Men de har en mørk hemmelighet.

Så mørk at da den britiske polarutforskeren George Murray Levick skrev ned sine observasjoner av pingvinenes seksuelle oppførsel i 1911 og 1912, ble det ansett for drøyt til å kunne publiseres. Noensinne.

Levick tilbrakte sommeren 1911-1912 midt i en pingvinkoloni ved Kapp Adare, den ytterste odden på halvøya Adare Peninsula i Victoria Land i Antarktis.

Her registrerte han at pingvinene bedrev «promiskuøs sex» mellom pingviner som ikke var par, og dessuten hadde hannkjønnene sex med hverandre.

Men Levick var ikke forberedt på hva han videre oppdaget.

Porlarforskeren observerte tilfeller der adeliepingvinene deltok i voldtekter og gjengvoldtekter, seksuell og psykisk misbruk av kyllinger - og nekrofili, noen ganger med pingviner som hadde dødd året før.

Observasjonene ble til boken «Antarctic Penguins». Den forteller ikke hele historien.

Levick klandret en gjeng «hannkjønns-bøller» for denne «forbausende fordervelsen», og var så sjokkert at han skrev det ned på gresk slik at kun de mest lærde herremenn skulle forstå teksten.

Koden funket åpenbart utmerket, teksten hans ble ikke publisert før i 2012, i tidsskriftet «Polar Record».

Før den tid hadde flere oppdaget at disse pingvinene ikke var helt som andre.

Professor Fiona Hunter, en forsker ved Zoologisk Institutt på universitetet i Cambridge, tilbragte fem år sammen med Adeliepingvinene på 90-tallet.

Til sin overraskelse oppdaget hun at en del av pingvinene både var prostituerte og bedrev sexsvindel.

Pingvinenes ettertraktede valuta er steiner, som de bruker til å bygge reir av. Hunter forteller til BBC at en del av hunkjønnene, som levde i par med hannpingviner, snek seg avgårde og hadde sex med andre pingviner i bytte mot steiner.

Andre ganger bedrev hunnene svindel i stor stil. De lot som om de var villig til å ha sex for stein, men så fort sjansen bød seg, stakk de av med steinene uten at hannpingvinen fikk hva han hadde betalt for.

Levicks beskrivelser er fremdeles blant de mest grundige og betydningsfulle av artens oppførsel, selv om forskningen har kommet et lite stykke videre. Blant annet mener forskere at nekrofilien skyldes uerfarne og unge pingviner ...

Men en ting er sikkert, Pingu er ikke lenger den samme!

Kilde: The Guardian