Den mye omtalte debatten mellom toppblogger Sophie Elise Isachsen og influenser Kristin Gjelsvik er omsider ferdig.

Med seg var blant andre forfatter og debattant Linnéa Myhre og Aftenposten journalist Helene Skjeggestad til stede under kveldens sending, som ble ledet av programleder Fredrik Solvang.

Om de fire ble enige om noe, er de imidlertid noe uenige om.

- Vi er enige om å være uenig. Jeg mener at vi kan snakke om komplekser og at det finnes mange veier for unge mennesker å være trygg på seg selv. Det vi er enige om er at vi alle vil at alle skal ha det bra, sier Isachsen til pressen i etterkant av debatten.

- Fremdeles en lang vei å gå

Kristin Gjelsvik mener imidlertid at vi fremdeles har en lang vei å gå i forhold til å få løst debatten om hvor grensen går om åpenhet rundt kroppkomplekser, og hvilket ansvar influencere har i samfunnet.

- Vi vil nok aldri kunne bli helt enige, men det handler også om at vi er usikre på hvor grensen går. Og det er noe vi må diskutere. Men vi er nok mer enige enn før. Bare det at vi erkjenner den vanvittige påvirkningskraften vi har, er ekstremt viktig, sier Gjelsvik til Nettavisen.

På spørsmål om hva Gjelsvik føler hun fikk ut av debatten i kveld, mener hun at bare det å diskutere temaet er en god start. Det er også forfatter Linnéa Myhre enig i, men mener at tiden de fikk i programmet var altfor kort for å kunne løse et slikt samfunnsproblem.

- Det gikk vel som det kunne gå. Vi fikk sagt det vi kanskje mente mest, men jeg har fortsatt ti sider jeg gjerne kunne lest opp høyt. Men vi får ta dette som en begynnelse, sier Myhre til Nettavisen.

Ifølge Myhre er dette en debatt som de involverte aldri kommer til å bli enige om.

- Det må en voksen inn her. Fagpersoner som faktisk kan se at dette er skadelig. Voksne som spesialister innenfor fagfeltet, som sunn fornuft plakaten for eksempel. Noen som kan si at slik man holder på nå påvirker negativt, for da kan man ikke si seg uenige, sier hun og fortsetter.

- Da kunne vi blitt enige. For vi er alle enige om at vi har lyst til å være gode forbilder.