Tilbakemeldingene til den nye singelen til Carina Dahl (33), «Du og æ», har ikke latt vente på seg etter at den ble gitt ut for noen dager siden.

I kommentarfeltene på sosiale medier skryter fansen Dahl opp i skyene. Blant annet for å synge på norsk. Én som imidlertid sperret opp øynene av helt andre grunner, var toppbloggeren Sophie Elise Isachsen (24).

På Instagram Stories for et par dager siden påpekte Isachsen coveret til Dahl, og sammenliknet det med sitt eget cover til singelen «Only Human». En singel hun gjorde i samarbeid med den svenske artisten Joakim Lundell (33) for to år siden.

Det er 730.no som først omtaler saken.

- Tenkte hmm, denne så kjent ut, skrev Isachsen til bilde av Dahls nye låt, før hun fortsatte:

- Fordi jeg hadde samme cover med Joakim Lundell for to år siden.

- Tragikomisk

Til Nettavisen forteller Carina Dahl at coverforvirringen er svært pinlig og veldig uheldig.

- Det hele er veldig tragikomisk. Jeg fikk tilsendt to bilder av Sony som jeg kunne velge mellom. At et av de bildene viste seg å være et som hadde blitt brukt tidligere, ante jeg ingenting om. Jeg har snakket med Sophie Elise og det er ingen sure miner, konstaterer Dahl til Nettavisen.

Selv om det ifølge Dahl ikke er noen konflikt mellom hun og Isachsen i dag, påpeker hun likevel at dette er en glipp som burde vært unngått.

På spørsmål om hun synes Sony Music, som hun er signert hos, burde gjort en grundigere sjekk, tar hun Sony i forsvar.

- Det er åpenbart ikke Sony sin feil. De har ingen oversikt over alle cover i hele verden. Det er jo umulig. Så feilen må ligge hos den personen som har laget coveret, og som har sendt det ut til diverse plateselskap uten å gi beskjed om grafikken er brukt eller ikke, sier Dahl.

- Alle gjør feil, og man kan ikke gjøre noe annet enn å le av det hele. Sophie og jeg har åpenbart samme smak, legger hun til og ler.

Nettavisen har forsøkt å kontakte Sophie Elise Isachsen gjentatte ganger. Hun har forløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

- Uskyldig glipp

Sophie Elise Isachsen var den gang signert med Universal. Carina Dahl er derimot signert med plateselskapet Sony.

Til Nettavisen forklarer Sony den noe uheldige glippen på følgende vis.

- Dette en forholdsvis uskyldig glipp. Coverbildet for «Du og æ» ble designet av et eksternt byrå som brukte stock photo, altså bilder fra en bildebank. Fra dem fikk Sony flere forslag, hvorav ett falt i smak hos Carina og dermed ble godkjent for bruk. Ingen av de involverte var klar over at et så godt som identisk motiv allerede var brukt på et coverbilde for få år siden. Så fort vi ble gjort oppmerksom på dette ble coverbildet endret, sier PR ansvarlig i Sony Music Norge, Elisabeth Riksen, til Nettavisen.

I dag er coveret til Carina Dahl byttet ut med et privat fotografi av henne selv.