Ny uke, nye muligheter – og nye middager som skal serveres rundt om i de tusen hjem. Her er fem fine forslag fra bloggen:

Mandag – Mac’n’cheese med blomkål og salami. Raskt, familievennlig og mulig å lage både med og uten kjøtt.

Dette er en vri laget av Rachael Ray. Hun har et talkshow på TV som er sånn helt passe – men de 10 siste minuttene av programmet er verdt alt sammen. Da lager hun nemlig mat, og hun er full av italiensk matglede. Oj som den dama herjer på kjøkkenet! Hun er spesielt opptatt av kjappe og gode hverdagsmiddager, en dame etter mitt hjerte der altså. Og denne retten sklir rett inn i den kategorien. Hennes oppskrift er uten kjøtt, men her bruker jeg en pakke salami.

Tirsdag – Laks og løk i form. En mild og snill lakserett som smaker nydelig!

Purre og løk går i en ildfast form sammen med gulrøtter, fløte og soyasaus. På toppen har du laks, og inn i ovnen med seg.

Onsdag – Jazza suppe med medisterboller. Tradisjonsmat i en fei.

Vi spiser pent lite pulver fra pose hjemme hos oss – men som på de fleste områder i livet tenker jeg at det ikke er noe vits i å være fanatiker. Kjøp en posesuppe med god samvittighet, og sett dette på bordet.

Torsdag – Torsk i rød curry. Thaiinspirert hverdagsmiddag – en personlig favoritt.

Enkle thairetter går igjen her i huset, både til hverdag og fest. Det er spesielt variasjoner av fisk og kylling, i rød eller grønn curry. Jeg har alltid de to forskjellige typene curry tilgjengelig, i tillegg til kokosmelk. Rød og grønn currypaste får du kjøpt i de fleste dagligvareforretninger nå, rot deg frem til eksotisk-hylla.

Denne får cowboyen min til å slurpe saus til gryta er tom. Prøv deg frem fra en teskje til et par spiseskjeer med rød currypasta, avhengig av hvor sterk mat familien liker å spise.

Fredag – Kyllingwrap. Enklere blir det ikke. Stekt kylling, friske grønnsaker, rømme og søt chilisaus.

Hele menyen med handleliste finner du her.

Ha en fin uke!

Disse rettene finner du også på min matapp. Der ligger det nå 150 ulike oppskrifter på hverdagsmiddager, og appen er veldig praktisk å bruke både som handleliste og kokebok. Du kan legge ingrediensene fra retten du velger over i en handleliste, og denne kan du bygge ut med alt annet du trenger å kjøpe. Appen har også en Prøv Lykken-funksjon – for de som ikke helt vet hva de har lyst på til middag.