Flyselskap ville kaste av Emily (21) på grunn av klærne hennes

Flyselskapet Thomas Cook likte ikke at Emily O'Connor hadde på magetopp da hun satte seg på et fly fra Birmingham til Tenerife.

14.03.19 14:55

Tidligere i mars skulle Emily O'Connor (21) reise på ferie med fem venner, og hadde kommet gjennom både sikkerhetskontrollen, passkontrollen og boarding da problemene startet.

Kun fem minutter før flyet skulle ta av, skal kabinpersonalet ha konfrontert henne med antrekket hennes. Emily hadde på seg en magetopp og en lang bukse.

- Thomas Cook sa de ville kaste meg av flyet om jeg ikke dekket meg til, fordi jeg var kledd for «sjenerende» og «upassende». Det var fire ansatte fra kabinpersonalet rundt meg som ville ta med både meg og bagasjen min ut av flyet, skriver hun på Twitter.

Måtte låne jakke

Til lokalavisa Birmingham Mail forteller hun at hun følte seg veldig sårbar og latterliggjort.

- Det var forferdelig, sier hun til avisa.

Det var 300 mennesker ombord på flyet, og da hun sto opp og spurte om det var noen andre som tok seg nær av antrekket hennes, sa ingen ett eneste ord, skriver hun på Twitter.

Det hele endte med at Emily måtte låne en jakke av søskenbarnet sitt, som satt flere rader foran henne på flyet.

- De kommenterte til og med denne hendelsen over høyttaleranlegget på flyet, og det gjorde meg både skjelven og lei meg, skriver hun til Twitter-følgerne sine.

Det endte med at flyet tok av 20 minutter for sent. Hendelsen ødela også ferien til 21-åringen.

- Jeg klarte ikke å tenke på noe annet resten av ferien. Det var også alt jeg klarte å prate om, sier hun til lokalavisa.

Beklager

Emily O'Connor sa til de ansatte på flyet at det ikke finnes noen regler på nettsiden til flyselskapet om hva man kan ha på seg under en flytur.

En talsperson for Thomas Cook Airlines sier imidlertid til BBC at de fleste flyselskap har regler om bekledning ombord på fly, og det gjelder både menn og kvinner.

- Våre mannskaper har en vanskelig oppgave med å håndtere disse retningslinjene, og gjør ikke alltid det rette, sier han til BBC.

Han beklager imidlertid hvordan situasjonen ble håndtert.

- Det er tydelig at vi kunne håndtert situasjonen bedre. Vi beklager å ha fornærmet O'Connor, sier talspersonen.

Thomas Cooks spesifikke retningslinjer sier at kunder som går med «upassende antrekk» (inkludert klær med upassende slagord) ikke får lov til å reise med mindre de kan skifte klær, ifølge BBC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag