*Nettavisen* Nyheter.

Folketeateret feiret tiårsjubileum

Da Folketeateret markerte tiårsjubileum mandag kveld, var skuespillere og artister som har stått på scenen siden åpningen invitert. Marion Ravn (t.v.) og Elisabeth «Bettan» Andreassen var blant dem som var til stede. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Folketeateret markerte tiårsjubileum og inviterte mandag til fest og jubileumsforestilling i lokalene på Youngstorget i Oslo.

18.03.19 20:52

Bursdagen ble feiret med et jubileumsshow med Heine Totland i spissen som viste et variert utvalg av musikalene som har gått på teateret siden åpningen.

Se flere bilder fra kvelden lenger ned i saken.

På gjestelisten sto blant andre Tarjei Sandvik Moe, Inger Lise Rypdal, Guri Schanke, Hege Schøyen og mange av de andre skuespillerne og artistene som har stått på scenen på teateret de siste ti årene.

Folketeateret åpnet dørene i mars 2009 og har siden da hatt over én million besøkende. De senere årene har teateret hatt et mål om å bli «hele Norges musikalteater».

Det opprinnelige teaterselskapet Folketeateret var i drift fra 1952 til 1959. Teateret ble til ut fra en idé om å bygge et godt teater for arbeiderklassen i Oslo.

Klikk på bildet for å forstørre.

Inger Lise Rypdal var på plass da Folketeateret markerte tiårsjubileum mandag kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Klikk på bildet for å forstørre.

Unni Wilhelmsen på Folketeateret under 10-års jubileumsfesten. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Klikk på bildet for å forstørre.

Nils Vogt (t.v.) og Øivind Blunck var på plass i Folketeateret under jubileumsshowet som viste et variert utvalg av musikalene som har gått på teateret siden åpningen i 2009. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Klikk på bildet for å forstørre.

Guri Schanke var på plass under Folketeaterets jubileum mandag kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Klikk på bildet for å forstørre.

Robert Stoltenberg, Eskil Pedersen og Christian Grønvold er på plass i folketeateret. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.