De siste dagene har det gått flere kuler varmt mellom toppblogger Sophie Elise Isachsen (24) og influenser Kristin Gjelsvik (32), der Gjelsvik blant annet har omtalt Isachsen som «Norges farligste forbilde».

Det hele bunner i uenigheter om hvorvidt det er greit å fikse på kroppen sin for komplekser eller ikke.

Tirsdag møtes de to til debatt hos «Debatten» på NRK. Dette er første gang de to møtes ansikt til ansikt for å diskutere, noe som har vakt stor oppsikt i både aviser og sosiale medier det siste døgnet.

Til Nettavisen forteller Gjelsvik at det er på høy tid at Sophie Elise Isachsen stiller opp til debatt om temaet, men reagerer kraftig på det hun opplever som forskjellsbehandling fra NRK til fordel for Isachsen.

Trakk Myhre fra debatten

På Instagram-story tirsdag gikk nemlig forfatter og debattant Linnéa Myhre (28) hardt ut mot NRK, og anklager statskanalen for å la Sophie Elise Isachsen bestemme hvem hun ønsker å møte til debatt.

- Meg som aldri har vært mer klar for viktig og ryddig influencer-debatt, men som ikke får være med fordi NRK er redd noen skal trekke seg. Er det vanlig at NRK lar én debattant sitte og velge ut sine motdebattanter? Hva slags debatt blir det? Skriver Myhre på Instagram tirsdag formiddag.

Gjelsvik mener det er Sophie Elise Isachsen Myhre snakker om, sier hun til Nettavisen.

- Stemmer ikke

NRK kan bekrefte at de har vært i kontakt med Linnéa Myhre for en eventuelt deltakelse i debatten, men avkrefter at Sophie Elise Isachsen skal ha stått for valget om hun skal delta eller ikke.

- Jeg kan avkrefte at det er Sophie Elise Isachsen som bestemmer, sier Ida Thune Øritsland i NRK til Nettavisen.

- Det er uten tvil vi som bestemmer hvem som skal være med i «Debatten» eller ikke. Vi snakker med veldig mange potensielle debattanter til hvert program og lytter til hva de har å si. Da vi kontaktet Linnéa Myhre fortalte hun at hun var venn med Sophie Elise. Sophie Elise forteller at de er nære venner og at det er ubehagelig i en debattsituasjon. Det er likevel ikke hun som avgjør hvem som skal være med. Det er det vi som gjør, fortsetter Øritsland.

Øritsland forteller også at det er viktig for NRK å lytte til både Gjelsvik og Isachsens, da det er de to som først og fremst skal møtes til debatt.

- Vi har dialog med begge og får deres meninger og synspunkter, men det er til slutt vi som bestemmer, sier Øritsland.

Linnéa Myhre og Sophie Elise Isachsen har ikke svart på Nettavisens henvendelser.

- Skjermer Norges mektigste mediekvinne

Til Nettavisen forteller Gjelsvik at hun støtter Myhre i kritikken hun nå retter mot NRK.

- Jeg blir veldig provosert, sier Gjelsvik.

- Det er veldig spesielt at Sophie Elise får velge sine motdebattanter. Hvor fredet kan Norges mektigste mediekvinne være? Ikke en gang har hun blitt stilt et kritisk spørsmål fra norsk presse. Hun er på besøk hos både «Lindmo» og «Torp» der hun sitter å koser seg i stolen, uten å bli stilt et eneste kritisk spørsmål, fortsetter hun.

De siste dagene har flere profilerte personer kastet seg på debatten, der blant andre Live Nelvik gikk hardt ut i programmet «Lørdagsrådet» og mente at «noen bør trekke ut nettet til Isachsen».

- Hun må gjerne bry seg om det hvis hun vil, men hold kjeft om det. Ikke få tenåringer til å sette håret i hestehale og sjekke hvor stort mellomrom de har mellom øret og håret. Noen bør trekke ut internettforbindelsen til Sophie Elise, sa hun i programmet på lørdag, ifølge Dagbladet.

Sophie Elise Isachsen fikk mye oppmerksomhet i begynnelsen av 2019 etter at hun valgte å fjerne silikon i brystene. Hun stilte deretter opp toppløs i gateavisen Natt & Dag.

Gjelsvik er glad for at flere enn henne selv tør å dele sine meninger.

- Farlig kroppspress

- Jeg synes det er helt fantastisk at flere profilerte profiler hever stemmen sin om dette temaet. I altfor mange år har influencere fått sittet fredet og bidratt til et farlig kroppspress overfor unge mennesker, sier hun til Nettavisen.

Tirsdag klokken 21.25 møtes Sophie Elise Isachsen og Kristin Gjelsvik til debatt på NRK.

- Jeg gleder meg veldig. Jeg synes Fredrik Solvang er en fantastisk flink debattleder, og ser frem til en god debatt, sier Gjelsvik til Nettavisen.