AUSTIN, TEXAS (Nettavisen): USAs 45. president, Donald John Trump, har vært en gullgruve for amerikanske komikere. Ikke minst hans Twitter-meldinger, som har fortsatt å komme fra presidentens mobil i stri strøm. Akkurat nå er estimatet at Trump vil avlevere 3.900 nye bare i løpet av 2019.

Og som han han selv har skrevet i en Twitter-melding: - Mange har sagt at jeg er verdens største forfatter av 140 tegns setninger.

For å ta vare på verkene har The Daily Show samlet materiale til The Donald J. Trump Presidential Twitter Library, som nå går sin seiersgang mellom amerikanske byer, og som akkurat nå er i Austin i forbindelse med den interaktive festivalen South by southwest (SXSW).

Kallenavn-generator: Sicko Gunnar

Det første publikum møter er presidents kallenavn-generator. Der får man umiddelbart svar på hva president Trump ville kalt deg. Mitt navn var syke Gunnar.

Ikke rosende, selvsagt, men langt nede på listen blant Crooked Hillary (311 tweets), Lyin´ Ted (Cruz), Goofy Elizabeth Warren - også kalt Pocahontas (fordi hun angivelig har indianerblod i årene).

For ikke å snakke om en annen favorittfiende, Barack Obama, som er nevnt i ikke mindre enn 2.425 tweets fra Trump.

Ned på noen håndfull: Low Energy Jeb, Carzy Bernie og Little Marco.

Kan du gjøre som Trump?

Ofte går det ikke mange sekundene fra Donald Trump blir angrepet, til han klinker til via mobilen. Derfor får publikum teste seg som "The commander-in-tweet" og utfordret til å svare knallhardt på påstander som kommer på TV og internett.

Trump vs. Trump

Så kjapt kommer tweetene at det ikke alltid er god sammenheng med andre twittermeldinger president har skrevet tidligere. En egen vegg er viet til Trump v. Trump.

For eksempel disse to:

  1. En "ekstremt troverdig kilde har ringt mitt kontor og fortalt meg at Barack Obamas fødselsattest er en forfalskning.
  2. Husk, ikke tro på "kilder sier" fra SVÆRT uærlige media. Hvis de ikke navngir kildene, så er det fordi de ikke eksisterer.


Statistikken viser at det aldri har gått mer enn to døgn mellom en twittermelding fra USAs president. Han er ikke bare en flittig twitrer, han elsker utropstegn. Den foreløpig rekorden er femten (15 !) utropstegn etter hverandre i en melding om Oscar-showet, som han synes var elendig.

Bad og sad er to ord som går igjen, med bad i klar ledelse (714 mot 292).

Ikke alle er like pene

Det er vanskelig å kåre vinnere i havet av twittermeldinger, men slett ikke alle er like pene. Noen av Trumps kvinnelige motstandere har fått så hatten passer.

Om Arianna Huffington, som grunnla Huffington Post: Hun er så stygg, både på innsiden og utsiden, at det ikke er rart at hennes forrige mann forlot henne for en mann.

Om Bette Midler: Hun snakker om mitt hår, men jeg får ikke snakket om hennes stygge ansikt og krop.

Om Cher: Jeg har ikke en parykk, det er mitt hår. Og jeg lover ikke å snakke om dine massive plastiske operasjoner som ikke virket.

Om Megan Kelly: Jeg vil ikke kalle henne en bimbo, for det er politisk ukorrekt. I stedet vil jeg kalle henne enn lettvekt-reporter.

Bestselger for Daily Show

The Donald J. Trump Presidential Twitter-library har blitt en stor suksess for Trevor Noah og gjengen bak The Daily Show.

Museet har flyttet rundt fra by til by - og har blant annet vært i New York, Los Angeles og Miami, før det nå dukker opp i Austin, Texas.

I tillegg har de skrevet en New York Times bestselger om prosjektet, med høydepunkter fra presidents rike karriere som forfatter av 140 tegns meldinger.

BONUS: Ingen av Twittermeldingene er diktet opp, alt er hentet fra Donald J. Trumps åpne konto som alle kan følge. Og som en liten bonus for alle besøkende har museet en åpen webside som følger med på nye meldinger fra presidenten. Kommer det en ny, så går alarmen og en lampe lyser rødt.