Gå til sidens hovedinnhold

Hertugparet vekker oppsikt med disse bildene

Hertuginne Kate og prins William:

Hertuginne Kate og prins William feiret St. Patrick's Day med øl.

På søndag ble den irske nasjonaldagen feiret over hele verden, der irer møtes til fest med øl, musikk - og gjerne ikledd grønt.

Tradisjonen tro dukket også det britiske hertugparet, hertuginne Kate (37) og prins William (36), opp ved forsvarsdepartementet Cabalry Barracks i London for å minne den irske skytshelgenen St. Patrick.

I år som i fjor så det ut til at hertugparet storkoste seg sammen med de britiske og irske soldatene.

Med hver sin øl, smilte William og Kate fra øre til øre.

Drakk vann i fjor

Hertugparet var også kledd riktig for anledningen. Prins William i sin britiske soldatuniform, og Kate i en grønn kjole, med matchende hatt.

Les også

Her møter Skam-Isak hertuginne Kate

For hertuginne Kate sin del ble dette en helt annen feiring enn det ble i fjor. På denne tiden for et år siden gikk nemlig hertuginnen gravid med prins Louis (10 måneder), og nøyde seg kun med et vannglass.

I år derimot valgte hun å ta seg en øl for anledningen.

- Uvant å se slike bilder

Ifølge TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland er det ikke uvanlig at hertuginne Kate og prins William tar seg en øl sammen med soldatene, i anledning St. Patrick's Day.

- Feiringen er alltid gemyttlig og lystig - med mange faste innslag. Ett av dem er at både William og Kate drikker en pint Guiness-øl med offiserene. Noe både William og Kate ser ut til å trives med. Det er kanskje litt uvant å se slike bilder av dem, men de er alltid med på moroa når det inngår i programmet, sier Totland til Nettavisen.

Totland hevder også at dette ikke er den eneste dagen kongelige forsyner seg av alkoholholdig drikke i offentligheten.

- Det er ikke så lenge siden jeg så bilder av en lattermild Kate, som forsynte seg med øl fra en tappekran ved et arrangement i London, forteller han.

Les også

Eventyrvinter møtte Kate og William i Holmenkollen

Lang tradisjon

I følge Totland er feiringen av den irske nasjonaldagen en lang tradisjon for den britiske kongefamilien.

- Det er lang tradisjon for at medlemmer av den britiske kongefamilien markerer og feirer St Patrick's Day sammen med ulike deler av de såkalte «Irish Guards». I mange år var det den populære dronningmoren som 17. mars delte ut kløverblader til offiserer og soldater. De senere årene har det vært hertugparet av Cambridge. William er da også æresoberst i «Irish Guards», sier han.

Les også

Her feirer John Carew sammen med prins William

Kommentarer til denne saken