Hollywoodstjernen er løslatt etter millionkausjon

Lori Loughlin:

LØSLATT: «Under samme tak»-skuespilleren er løslatt etter stor korrupsjonsskandale.

LØSLATT: «Under samme tak»-skuespilleren er løslatt etter stor korrupsjonsskandale. Foto: NTB Scanpix

En domstol satt en millionkausjon på Lori Loughlin (54), som er tiltalt for å ha betalt bestikkelser for å få sine døtre inn på et eliteuniversitet. Nå er hun løslatt.

Tidligere denne uken ble det kjent at flere Hollywood-skuespillere og næringslivsledere i USA er siktet for å ha betalt bestikkelser for å få barna sine inn på eliteuniversiteter.

Blant dem Hollywoodskuespillerne Lori Loughlin, kjent fra TV-serien «Under samme tak», Felicity Huffman, kjent fra «Frustrerte fruer».

Natt til torsdag overga Loughlin seg til FBI onsdag etter å ha kommet fra innspilling i Vancouver. Dommer Steven Kim har satt en kausjon på 1 million dollar på TV-stjernen, som tilsvarer rundt 8,5 millioner kroner etter dagens kurs.

Dommeren satt en kausjon på 1 million dollar på hennes ektemann Mossimo Giannulli, som også er tiltalt.

Løslatt mot kausjon

Nå er imidlertid Loughlin løslatt mot en kausjon på 250 000 dollar, noe som tilsvarer rundt to millioner norske kroner, skriver USA Today.

Ekteparet skal ha betalt 500.000 dollar, snaue 3 millioner kroner, for å sikre sine to døtre plass i rolaget til University of Southern California.

Ekteparet er blant 50 rike amerikanere som er tiltalt for opptaksjuks i en storopprulling som har rystet USA. Også Felicity Huffman, kjent fra «Frustrerte fruer», er tiltalt. Huffman skal ha betalt 15.000 dollar fordekt som en veldedighetsgave, slik at hennes datter kunne jukse i en opptaksprøve til et universitet.

Saken skal være den største i sitt slag som noen gang er blitt brakt inn for domstolene av USAs justisdepartement.

Pulizerprisvinner ber om nåde

Ingen universiteter eller studenter er tiltalt i saken. I USA er det i mange tilfeller svært dyrt å studere, og universiteter blir i tillegg kritisert for å gi fordeler til barn av rike foreldre i opptaksprosessene som avgjør hvem som blir studenter.

Tordag gikk dramatiker og pulitzerprisvinner. David Mamet, ut i et åpent brev og ber om nåde for flere av sine celebre venner som er tiltalt for opptaksjuks ved topp-universiteter.

- At foreldres iver etter å sikre barna deres en framtid i noen øyeblikk kan være større enn dømmekraften deres, er ikke bare uheldig, men også universelt. Dommen her bør være «ikke skyldig, men gjør det heller ikke igjen», skriver Mamet, som tidligere har vunnet Pulitzerprisen for drama.

Han sier at opptakssystemet i amerikanske universiteter fra før av er en «korrupt spøk» fordi kun visse typer bestikkelser utført av foreldre er ulovlig, mens andre bestikkelser, hevder Mamet, foregår lovlig.

- Jeg har i mange år jobbet i og rundt eliteuniversiteter. Jeg kan slå fast at opptakspraksisen er uheldig, skriver han.

Huffman og Macy er blant en lang rekke næringslivsledere og Hollywood-stjerner i USA som er tiltalt for å ha betalt bestikkelser for å få barna sine inn på eliteuniversiteter som Yale og Stanford. Til sammen er det rundt 50 tiltalte i saken.

Saken skal være den største i sitt slag som noen gang er blitt brakt inn for domstolene av USAs justisdepartement.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag