Tor Hammerø

Jan Erik Kongshaug: «The Other World» - «All These Years»

Plateanmeldelse

Det blir alltid god lyd og god stemning med Jan Erik Kongshaug involvert. Her sammen med Pat Metheny og Arild Andersen. Foto: Audun Braastad

Det blir alltid god lyd og god stemning med Jan Erik Kongshaug involvert. Her sammen med Pat Metheny og Arild Andersen. Foto: Audun Braastad

I dag starter hyllesten av en av de aller største når det gjelder å lage lyd. Det har han gjort gjennom et liv nesten uten å lage lyd sjøl. Jan Erik Kongshaug.

Fra i dag og til og med søndag står Norges jazzelite, og vel så det, i stram giv akt for å hylle lydmagikeren Jan Erik Kongshaug som Jack DeJohnette - i manges ører verdens beste trommeslager - mener har verdens «største ører». Alt tyder på at det kommer til å bli tre magiske kvelder på Cosmopolite i Oslo.

For alle som av en eller annen grunn ikke har anledning til å ta turen til Kongshaug-festivalen, så finnes det trøst. Hundrevis av ECM-innspillinger blant annet med Kongshaugs umiskjennelige bumerke vil være der for all evighet og så har mannen bak ideen, initiativet, bookingen og organiseringa av festivalen, ustoppelige Christer Falck, også laga en nydelig Kongshaug-boks i begrensa opplag.

Boksen består av Kongshaugs to egne soloskiver, «The Other World» og «All These Years» - ikke utgitt på ECM, men det er ei anna historie, og et fantastisk hefte med et strålende intervju med sjefen sjøl ført i pennen av Terje Mosnes.

Jan Erik Kongshaug der han trives aller best - sammen med gitaren og miksebordet.

I tillegg består heftet av 75 hilsener fra 75 av hans største fans, det være seg Jan Garbarek, Pat Metheny, John Scofield, Nils Petter Molvær, Jan Erik Vold, Ketil Bjørnstad, Arild Andersen, familie, journalister og venner.

Både festivalen og denne unike boksen har blitt den hyllesten Jan Erik Konshaug har fortjent for sin fantastiske innsats. Vi gratulerer Jan Erik Kongshaug med de første 75.

Jan Erik Kongshaug The Other World - All These Years C+C Records/Musikkoperatørene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer fra blogger: Tor Hammerø

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag