Torsdag kveld var det duket for en storslått fest i regi av Petter Stordalen (56). Åpningen av det nye hotellet «The Hub» gikk ikke stille av stabelen.

I kjent Stordalen stil hadde hotelleieren blant annet stelt i stand en egen konsert, fyrverkeri og en kjendisspekket rød løper utenfor hotellet på Jernbanetorget i Oslo.

Blant dem som dukket opp på den røde løperen torsdag kveld var millardæren Gustav Witzøe (26), som for kort tid siden ble kåret til verdens rikeste mann under 30 år, og kjendisstylisten Jan Thomas (52).

Gode venner

For dem som følger godt med i sosiale medier, har de to delt hyppige bilder av hverandre den siste tiden. Både her til lands, og i mer eksotiske og fasjonable steder som Paris.

Til Nettavisen kan duoen avsløre at de har kjent hverandre i flere år.

- Vi ble kjent med hverandre for veldig mange år siden. Da jeg var på jobb i Trondheim traff jeg Gustav. Og siden den gang har det bare gått seg til. Noen er «keepers», mens andre kommer og går. Gustav er en «keeper», sier Jan Thomas.

Se hele intervjuet øverst i saken!

Om rikdommen: - Ganske absurd

At de to er blitt så gode venner synes de er ganske merkelig selv. Til tross for at de gode vennene har mye til felles, er de to også veldig forskjellige.

- Vi har mye som ikke er til felles også, konstanterer Witzøe, mens Jan Thomas skyter inn:

- Som fotball og Madonna!

Likevel ser det ut til at de to storkoser seg i hverandres selskap, og Jan Thomas kunne ikke brydd seg mindre om Witzøes enorme formue.

På spørsmål fra Nettavisen om hvordan det er å være verdens rikeste mann under 30 år, har Witzøe følgende å si.

- Det må du nesten spørre noen andre om, for det vet jeg ikke.

- Men det er jo deg?

- Ja, men jeg har ikke noe forhold til det. Det er egentlig ganske absurd, sier han.

Norske rikinger

Det var tidligere denne uken Forbes liste over verdens rikeste ble publisert. Sammen med navn som Jeff Bezoz, Bill Gates og Kylie Jenner, skapte norske Gustav Magnar Witzøe også stor oppsikt.

Laksearvingen beregnes å ha en formue på tre milliarder dollar, eller nesten 26 milliarder norske kroner, skriver Forbes, og topper listen over milliardærene under 30 år.

Det legges til at Witzøe hadde en ligningsformue på 1,13 milliarder kroner i 2017s skattelister.

Av andre norske navn på listen finner man også Ferd-arvingene Katharina og Alexandra Andresen, med en formue på 1,4 milliarder dollar hver.