(Ringerikes Blad)

Med julekalender kan man telle ned til jul, og man får noe hver dag fram til jul. I desember kan det være mye stress i forbindelse med julegaver. Derfor kan det å ha en julekalender være et fint avbrekk fra alt stresset. Noen har en ganske enkel og billig kalender, mens andre skal ha noe dyrt med masse forskjellig i.

Siden det er mange forskjellige julekalendere å velge mellom, vil Puls gi deg tips til noen litt annerledes og kanskje mer morsomme julekalendere du kan lage selv.

Det du velger å gi i julekalenderen trenger ikke koste noe heller. Det er tanken som teller.

Aktivitets-julekalender

Dette er en ganske koselig julekalender å både få og gi. Opplevelser er noe mange setter pris på, spesielt siden det er visuelt og ikke materielt. Hver dag fram til jul åpner man luka, og bak luka står det en opplevelse eller noe man kan gjøre.

Noen eksempler på ting du kan skrive i julekalenderen er for eksempel å dra på kino en dag, lage en snømann og bake pepperkaker. Mulighetene er endeløse, så her er det bare fantasien som setter grenser.

Kompliment-julekalender

Å lage en sånn type julekalender til noen må da være perfekt? Det er ikke bare koselig å gi, men også koselig å tenke på hvor glad personen blir av dette. Du kan skrive komplimenter, beskjeder, eller noe annet hyggelig.

Dette hadde vært perfekt å gi til en du er glad i, som for eksempel noen i familien din, eller vennen din. Å få en sånn type julekalender hadde de nok satt stor pris på.

Sitat-julekalender

Dette er igjen en julekalender som må være perfekt, uansett hvilken person man gir den til. Bak hver luke skjuler det seg et sitat, som kan være motiverende, morsomt, eller noe hyggelig.

Det må da være koselig å få for eksempel et motiverende sitat hver eneste dag? Det kan jo kanskje få deg til å bli mer produktiv eller motivert til å få gjort unna ting.

Bilde-julekalender

Denne julekalenderen hadde passet veldig bra å gi til en venn, for da viser du hvor glad du er i han eller henne. For å gi deg noen ideer til hvordan du kan gjøre det, kan du for eksempel ha et bilde av dere to sammen, der hver luke er et bilde.

Eller så kan du også gjøre noe litt mer kreativt. Det kan være at du klipper ut mange små bilder, og for hver dag åpner denne personen et bilde. Til slutt skal han eller hun sette sammen alle disse små bildene til et stort bilde, for eksempel et bilde av dere to, eller et litt humoristisk bilde.

Utfordring-julekalender

Hver dag får man en utfordring man kan gjøre, og her kan man egentlig velge hva man selv vil. Det kan for eksempel være å gi et kompliment til en fremmed, eller å gjøre en produktiv ting du har utsatt lenge.

For å kunne klare å gjøre disse utfordringene, kan den ha en belønning for å gjøre det mye mer motiverende.

Belønningen kan være å spandere middag på noen, eller dra et sted sammen – for eksempel bowling eller kino.

LES OGSÅ:  Gi en opplevelse i stedet for en ting