De siste årene har det stormet rundt bloggere som har vært åpen om sine kroppskomplekser, som de også har gjort noe med. Operasjoner av nese, rumpe og pupper har blitt mer normalt, og spesielt Sophie Elise Isachsen er blant dem som har fått kjørt seg.

Nå har bloggeren Kristin Gjelsvik fått nok.

På kvinnedagen publiserte Gjelsvik en video på storyen sin på Instagram, hvor hun blant annet snakket om at vi kvinner stadig blir påminnet at vi ikke er bra nok som vi er når vi går inn på for eksempel Instgram.

- Vi blir presentert for et kroppsideal som ikke går an å oppnå uten en form for kosmetisk behandling eller plastisk kirurgi. Så har vi influensere som ikke har noe problem med å snakke om komplekser de har og som de har gjort noe med, sa Gjelsvik.

- Bombardert med dårlige forbilder

Dette fikk også Sophie Elise med seg, og i en podcast kommenterer hun storyen til Gjelsvik. Sophie Elise mener storyen var et stikk til henne, på bakgrunn av noe hun tidligere hadde kommentert i sin egen podcast om kroppskomplekser.

- Jeg fikk ikke helt med meg hva hun sa, hun er bergenser, var sur og hun er høygravid. Vær så snill og bruk tiden din på noe annet, sa Sophie Elise.

Etter å ha fått med seg denne kommentaren, gikk det en kule varmt for Gjelsvik.

- I Instagramstoryen ville jeg få fram at kvinnedagen handler om så mye mer enn likestilling og rettferdighet. Jeg vil at kvinner skal ha rett til å føle seg bra nok som de er helt ekte og naturlig, og ha rett til å åpne Instagram uten å bli bombardert på Instagram med dårlige forbilder som bryter ned selvtilliten, forklarer Gjelsvik i sin nye videoblogg som hun postet i går kveld.

- Det er sinnssykt

Gjelsvik har sett seg lei av at influensere snakker om komplekser som de tyr til operasjon for å forbedre. Hun mener mange planter komplekser i hodet til følgerne sine, og mener Sophie Elise tok dette som et stikk til henne.

- Det er helt sinnssykt å gjøre publikum oppmerksom på hvert bidige kompleks som du gjør noe med, sier Gjelsvik og fortsetter:

- Nå er jeg lei, Sophie Elise, av at du har fått lov til å være åpen om alle inngrpene dine i mange år uten at det blir slått ned på. Jeg har respektert deg som menneske og det bra du gjør, men jeg har fått nok av deg etter at du i ditt siste blogginnlegg forteller leserne dine om et annet kompleks: at hodebunnen din vises.

Onsdag publiserte nemlig Sophie Elise et blogginnlegg hvor hun forteller leserne sine at hun har tatovert på hårstrå bak øret i hodebunnen. Det synes ikke Gjelsvik noe om.

- Du har gitt ut en bok som heter «Forbilde», og per dags dato vil jeg påstå at du er Norges desidert dårligste og farligste forbilde. Jeg blir skremt av at unge jenter ser opp til deg, sier hun.

Influensere har et enormt ansvar

Toppbloggen Sophie Elise får massiv kritikk for at hun ikke skjønner hvilken stor påvirkningskraft hun har på leserne sine.

- Du må vite at du påvirker, at du har et enormt ansvar, sier Gjelsvik.

Hun mener at influensere må slutte å fortelle om alle kompleksene de har, som de faktisk opererer og gjør noe med. Det planter ideer i hodene til unge lesere, som begynner å tenke på nye ting de har komplekser for.

- Unge der ute må få høre at det du driver med ikke er normalt og sunt. Det er helt normalt med et høyt hårfeste. Det er ikke normalt å ha komplekser for en hvit flekk bak øret. Det er ikke normalt med tatovering i hodebunnen fordi du har høye viker, sier Gjelsvik.

Bloggeren forklarer at det hun prøvde å få fram i storyen på Instagram på kvinnedagen også handler om at du må jobbe med det du sliter med, ikke operere.

- Det sitter i hodet. Det er forskjell på å snakke om det du har kroppskomplekser for, og si at du jobber med det for å takle det, enn å snakke om kompleksene dine og faktisk gjør noe med dem i form av for eksempel operasjon, påpeker hun.

Sophie Elise og Kristin Gjelsvik har ikke besvart Nettavisens henvendelser.