Journalist Helene Skjeggstad ga blogger Kristin Gjelsvik og forfatter Linnea Myhre det glatte lag under «Debatten» på NRK.

- Jeg reagerer sterkt på at vi presenterer følgerne til Sophie Elise som noen hodeløse høns som bare tar det som kommer. De sier selv fra. De har en stemme, sier hun til debattantene.

- Det beste virkemiddelet er bare å slutte å lese. Avfølg. Og jeg reagerer selv på at man presenterer publikum som en slags masse som ikke er i stand til å ta selvstendige valg.

Skjeggstad møtte Myhre, Gjelsvik og Sophie Elise Isachsen til debatt på NRK etter bloggbråket rundt kosmetiske inngrep og åpenhet om komplekser.

- Absurd

Skjeggtad påpeker også blant annet at videoen med kritikk av Isachsen, som Kristin Gjelsvik la ut på Youtube forrige uke, øker oppmerksomheten rundt Isachsens innlegg.

- Dette er en helt absurd diskusjon. Om man ønsker at Sophie Elise ikke skal legge ut om tatovert hårfeste, og dere er bekjente av Sophie Elise, så tar dere opp telefonen og gjør henne oppmerksom på at innlegget ligger ute, og at du kan fjerne det. Sophie Elise er en person som i offentligheten legger seg paddeflat. Jeg har ikke sett noen politikere legge seg halvparten så flat som det. Om det ikke er et godt forbilde så vet ikke jeg, og så skal man tvære på det igjen og igjen.

- Problemer kan ikke opereres bort

Debattleder Fredrik Solvang åpner det hele tirsdag kveld med å vise til tall om dårlig selvtillit blant unge og spør om dette kan ha noe med bloggere å gjøre.

- Hvis man har noe man strever med og det finnes en kosmetisk løsning for det. Bør såkalte influensere, eller bloggere, fortelle folk om det?

Isachsen har fått mye kritikk den siste tiden for å fortelle om komplekser og kosmetiske inngrep. Hun poengterer på spørsmål fra Solvang at det ikke er slik at kosmetiske inngrep løser problemer.

- Det finnes ikke problemer du kan operere bort og der vil jeg være tydelig. Men jeg er for åpenhet og det er derfor jeg er her i dag for å finne ut av hvor grensene bør gå, og finne ut hva man kan snakke om i sosiale medier og ikke.

- Farlig for hennes unge publikum

Det har stormet rundt de to debattantene, Gjelsvik og Isachsen, den siste tiden. Et blogginnlegg der Isachsen skrev at hun hadde tatovert hårstrå bak øret, for å skjule det hun mente var et høyt hårfeste, fikk det til å renne over for Gjelsvik, som reagerte kraftig på det hun mener er farlig omtale av komplekser og inngrep. Gjelsvik gikk hardt ut og kalte Isachsen «Norges farligste forbilde».

- Nå var det på høy tid å ta bladet fra munnen og tyren ved hornene. Vi har vært engasjert i dette lenge og prøvd å dra i gang en debatt flere ganger. Jeg mener Sophie Elise, som har så mye makt, som gjør veldig mye bra - det skal du absolutt få all honnør for, det gjør du virkelig - men det er noen ting som er så fryktelig dårlig, og rett og slett farlig for hennes unge publikum, sier Gjelsvik under «Debatten».

Legger seg flat

Isachsen tar selvkritikk for det nevnte innlegget, og forteller blant annet hun mener hun er mer enig med Gjelsvik og Linnea Myhre enn man kanskje tror.

Se video øverst i saken.

- Jeg er helt enig i at det innlegget kunne jeg spart meg for. Det legger jeg meg flat for. Det var rett og slett ikke gjennomtenkt, og der tar jeg fullstendig selvkritikk for at jeg etter åtte år i bransjen burde lært å formulere meg bedre eller vite når jeg ikke burde si noen ting.

Hun er samtidig klar på at hun mener det ikke er noe svart/hvitt-svar, og at hun selv mener åpenhet er viktig, selv om en debatt rundt hvordan en skal gjøre det er velkommen.

Les mer: Kristin Gjelsvik kritiserer Sophie Elise for å være åpen om nye kroppskomplekser

Også Gjelsvik får kritikk for å kritisere Isachsen gjennom en krass video på Youtube.

- Jeg tror ikke vi hadde stått i denne debatten om jeg bare hadde tatt en telefon til deg. Dette er en debatt som går langt forbi en bloggkrangel. Jeg blir irritert når dette bagatelliseres som en bloggkrangel mellom meg og Sophie Elise. Det går mye lenger enn det, svarer Gjelsvik.