Kvinne fikk livsfarlig allergianfall etter oralsex

Leger advarer

SENGEKOS: Har du alvorlig allergi, kan det være lurt å ta forhåndsregler når du hopper til sengs med partneren din. Illustrasjonbilde.

SENGEKOS: Har du alvorlig allergi, kan det være lurt å ta forhåndsregler når du hopper til sengs med partneren din. Illustrasjonbilde. Foto: Istock

En 31 år gammel spansk kvinne havnet på sykehuset etter å ha utført oralsex på kjæresten sin, melder den danske avisen B.T.

14.03.19 12:20

Kvinnen skal ha begynt å kaste opp og få pusteproblemer etter sengekosen, og legene på sykehuset utelukket først at hun hadde sædallergi - som er svært sjeldent, skriver B.T.

Legene ville også utelukke andre årsaker til kvinnens akutte helseproblemer. Hun fortalte legene at hun ikke tåler penicillin, men gikk på antibiotika.

Det viste seg imidlertid at kjæresten hennes hadde tatt en penicillinkur i forbindelse med en øreinfeksjon.

Det fikk alarmklokkene til å ringe, og legene på Hospital General Universitario de Alicante mente at kvinnens allergianfall skyldtes at hun svelget kjærestens sæd, og dermed fikk hun i seg noe av medisinen han hadde tatt.

Advarer

Spanske leger advarer derfor nå alle med medisinallergi om risikoen med oralsex.

- Som klinikere mener vi at det er viktig å informere folk om dette, så vi forhåpentligvis kan forhindre alvorlige allergiske reaksjoner hos utsatte pasienter, sier lege Susana Almenara, som er den ledende forskeren bak rapporten som ble skrevet på bakgrunn av hendelsen.

Kondom kan beskytte mot allergiske reaksjoner ved oralsex, ifølge B.T.

Fikk åpnet luftveiene

Kvinnens kjæreste hadde tatt penicillin omtrent fire timer før de hadde hatt sex, ifølge rapporten.

«Kvinnen måtte behandles med en dose adrenalin samt steroider og salbutamol (astmamedisin, red. anm.) for å motvirke hennes allergiske reaksjon, og for å åpne opp luftveiene», skriver avisen.

Seks timer etter behandlingen ble kvinnen frisk igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Sex

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag