Etter at Linnéa Myhre og Kristin Gjelsvik gikk ut mot NRK og «Debatten», og anklaget dem for å la Sophie Elise Isachsen bestemme hvem som skal stille som debattant i kveldens debatt, har NRK nå snudd.

- Sophie Elise og Linnéa Myhre har snakket sammen og kommet frem til at de begge er komfortable med å stå mot hverandre i en debatt selv om de er venner. Vi har lyttet til det, tatt en helhetsvurdering, og bestemt oss for at Myhre blir med i kveld i som en av flere debattanter, skriver NRK i en epost til Nettavisen.

Kristin Gjelsvik og Linneá Myhre har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Hevdet å bli trukket fra «Debatten»

Tidligere i dag gikk nemlig Myhre hardt ut på Instagram der hun mente at NRK ikke valgte å ta med henne i kveldens debatt i fare for at en annen skulle trekke seg.

- Meg som aldri har vært mer klar for viktig og ryddig influencer-debatt, men som ikke får være med fordi NRK er redd noen skal trekke seg. Er det vanlig at NRK lar én debattant sitte og velge ut sine motdebattanter? Hva slags debatt blir det? Skriver Myhre på Instagram tirsdag formiddag.

Gjelsvik mente var Sophie Elise Isachsen Myhre snakket om, og støttet Myhre i kritikken hun rettet mot NRK.

En helt annen versjon

NRK på sin side bekreftet at de hadde vært i kontakt med Linnéa Myhre for en eventuelt deltakelse i debatten, men avkreftet at Sophie Elise Isachsen skal ha stått for valget om hun skal delta eller ikke.

- Jeg kan avkrefte at det er Sophie Elise Isachsen som bestemmer, sa Ida Thune Øritsland i NRK til Nettavisen tidligere i dag.

Ifølge Øritsland er det viktig for NRK å lytte til både Gjelsvik og Isachsens, da det er de to som først og fremst skal møtes til debatt. Hun mente derimot at det var Isachsen og Myhre som selv ikke ønsket å møtes til debatt.

- Det er uten tvil vi som bestemmer hvem som skal være med i «Debatten» eller ikke. Vi snakker med veldig mange potensielle debattanter til hvert program og lytter til hva de har å si. Da vi kontaktet Linnéa Myhre fortalte hun at hun var venn med Sophie Elise. Sophie Elise forteller at de er nære venner og at det er ubehagelig i en debattsituasjon. Det er likevel ikke hun som avgjør hvem som skal være med. Det er det vi som gjør, fortsetter Øritsland.