*Nettavisen* Nyheter.

Ny dokumentar om Madeleine McCann 12 år etter forsvinningen

«The Disappearance of Madeleine McCann»

Britiske medier er ikke imponert over Netflix-dokumentaren om den høyprofilerte forsvinningssaken der lille Madeleine McCann ble borte for 12 år siden.

18.03.19 09:00

Bortsett fra å blåse nytt liv i teoriene, ryktene og konspirasjonsteoriene om mysteriet, konkluderer britiske medier med at de åtte episodene bringer lite nytt til torgs for dem som har fulgt saken før.

– Oppblåst, manipulerende og melodramatisk, skriver The Telegraph om episodene.

I «The Disappearance of Madeleine McCann» tas seerne kronologisk med fra tre år gamle Madeleine McCann forsvinner fra familiens ferieleilighet på Algarve-kysten i Portugal i 2007, via alle funn, teorier og hypoteser.

Den påfølgende etterforskningen og mediedekningen gjorde saken til en av de største forsvinningssakene i nyere tid.

Dokumentaren sikter seg inn mot alle de ledende teoriene om hva som kan ha skjedd med jenta.

Klikk på bildet for å forstørre.

SLAKTES: Madeleine McCann (3) forsvant fra familiens feriested i feriebyen Praia da Luz på Algarvekysten i Sør-Portugal 3. mai 2007. Dokumentaren om forsvinningen, «The Disappearance of Madeleine McCann», tolv år senere slaktes i britiske medier. Foto: Skjermbilde fra dokumentaren (Netflix)

The Guardian er enda mer knusende i sin kritikk, med én av fem stjerner, og kaller serien moralsk og kreativt konkurs.

Foreldrene Kate og Gerry McCann har nektet å delta i dokumentaren, og var selv motstandere av dens utgivelse, skriver The Guardian.

Foreldrene selv har vært gjenstand for teorier om at de sto bak forsvinningen, men det har politiet ikke lykkes med å slå fast.

– Kate og Gerry og deres utvidede familie og venner ble spurt om de ville delta i dokumentaren. Kate og Gerry ba aldri om dette, og kan ikke se hvordan det vil bidra til letingen etter Maddie på et praktisk nivå – så de valgte å ikke delta, sier en talsmann for familien.

Fakta

Madeleine-saken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag