Gå til sidens hovedinnhold

Overveldet av responsen etter «Farmen»-exiten

- Når jeg har snakket om det å ha et vanskelig forhold til far, så har det tydeligvis truffet noe i mange.

Svein Østvik gjorde seg først kjent for det norske folk gjennom flere sesonger av «Charterfeber», men har også figurert i en rekke realityserier. Onsdag var den lettrørte gledesprederen en av tre som røk ut av «Farmen Kjendis», der Kathrine Sørland, Carina Dahl og Tiril Sjåstad nå står igjen som semifinalister.

Les også: Her går det en kule varmt for Kathrine Sørland

Etter oppholdet på gården har det rent inn med meldinger. Til VG forteller Østvik at han har fått tusenvis av henvendelser, både på SMS, Messenger, Snapchat og e-post.

- Det gjør meg så rørt. Aller sterkest inntrykk gjør det å få meldinger fra menn. Når jeg har snakket om det å ha et vanskelig forhold til far, så har det tydeligvis truffet noe i mange. Tilbakemeldingene er helt fantastiske. Det er mer enn jeg kunne drømme om, sier han.

Østvik har vært åpen om å ha hatt et vanskelig forhold til sin far under oppholdet på Farmen. Også til God Kveld Norge har han fortalt om en barndom preget av frykt for å skuffe faren.

- Jeg skulle aldri ha noe dårligere enn meget på skolen. I tillegg skulle jeg trene voldsomt mye. Vekttrening fra jeg var ung, og lange løpeturer – ofte med fatteren i bilen som fulgte med, har han fortalt.

Les også: Charter-Svein havnet i ulykke under Farmen-innspilling

På «Farmens» Facebook-side har det strømmet inn med meldinger om Østvik etter at han røk ut, sammen med Ole «Lukkeøye» Klemetsen og Ronald Pulk.

«Du er uansett en vinner Svein ! For en kar på alle mulige måter», skriver en.

«Takk for en herlig reise Svein, du er et utrolig flott menneske.»

«Svein har gjort inntrykk på fler enn meg, en fin fyr. Stå på videre var fint å bli kjent med Svein i Farmen kjendis.»

«Svein , jeg fikk tårer i øynene, det du sa på slutten om hva far hadde villet å sagt til deg ...»

«Herlig at jentene har gjordt det så bra Blir spennende i finalen på søndag Og Svein er en skikkelig fin fyr Synes han har vært helt topp i Kjendisfarmen Fått et veldig bra intrykk av han Alltid blid.»

«Verdig vinnere alle 3. - Men den største vinneren er Svein»

Mange ønsker å takke for åpenheten, forteller han til VG og flere setter pris på å ha sett en ny side av «Charterfeber»-stjernen. På skjermen denne vinteren har han vist å være et ekte følelsesmenneske, der både tårer og den gjenkjennelige latteren sitter løst.

- Jeg har ikke forandret meg. Sannheten er at jeg alltid har vært en blanding av villskap og filosof. De fleste mennesker er i tillegg skjøre og sårbare. Det har bare ikke passet å vise det på samme måte i «Charterfeber». Det ligger i «Farmen»-konseptet, som er hardt psykisk og fysisk, at man kommer nærmere inn på alle, sier han til VG.

Les også: Klemetsen om Frank Løke: - Jeg har alltid støttet ham. Nå er det nok

Kommentarer til denne saken