Tor Hammerø

Pablo Held Trio: «Investigations»

Plateanmeldelse

Pablo Held Trio har holdt sammen i tolv år. Det høres.

Pablo Held Trio har holdt sammen i tolv år. Det høres.

Den tyske pianisten og bandlederen Pablo Held har nå gitt ut sin tiende skive. Likevel er det mitt første møte med hans musikk. Det blir ikke det siste.

Sjøl om Pablo Held bare har rukket å bli 32 unge år, så har han rukket svært mye annet i løpet av disse åra. Trioen med Jonas Burgwinkel på trommer og Robert Landfermann på bass har gjennom de tolv åra de har holdt sammen oppnådd ei høy stjerne i hjemlandet og i dalstrøka rundt gjennom masse livejobbing og mange skiver.

I vår del av Europa har det likevel vært stille rundt Held & Co, men med debuten på det meget spennende og oppegående engelske selskapet Edition Records, der blant andre Eyolf Dale, Daniel Herskedal og Marius Neset også briljerer, bør det være muligheter for at dørene og ørene åpner seg for Held her hjemme også.

Edition har, som ECM har vært i 50 år allerede, det siste tiåret vært en garantist for ny, spennende kvalitetsjazz fra flere destinasjoner på Tellus. Jazz med tyske artister har det ikke vært altfor mye av, men denne trioen forsvarer så avgjort plassen på dette kvalitetsselskapet.

Held står for alle komposisjonene og med et uhyre empatisk og samspilt lag, så byr han på moderne triojazz med masse energi og vilje og evne til å skape noe eget.

Når ECM blei nevnt, så er ikke det helt tilfeldig. Trioen befinner seg nemlig i et musikalsk landskap som har mange krysningspunkt med ECM-estetikken der de både som risktakere og fremovertenkere er med i et slikt «stort» fellesskap.

De tre fører eleverte musikalske samtaler på et svært høyt nivå. Mye av det er lyrisk og søkende, noe foregår i hetere tempi, men uansett så er de tre så samstemte og inspirerende overfor hverandre at det smitter over på oss som får gleden av å møte dem. Dette er enkelt og greit triojazz av meget høy klasse.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Pablo Held Trio Investigations Edition Records/Border Music

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer fra blogger: Tor Hammerø

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag