De hotteste lampene i 2019

Reklame

Foto: (Unsplash)

5 lampetrender du må sjekke ut ifølge ekspertene.

18.03.19 08:55

Lamper er ikke bare viktig for belysningen i hjemmet, men fungerer også som en fin dekor. En gledelig nyhet er at årets lampetrender har noe for alle hjem - enten du liker det minimaltistisk eller ønker å skape et stort blikkfang i rommet. Vi har spurt Josefine Arvidsen, marketingansvarlig for Lampemesteren, om hvilke lamper som gjelder i 2019.

Naturmaterialer

Lamper produsert i tre kommer til å bli en stor hit i 2019. I år ser Lampemesteren at naturmaterialerne kommer inn i våre hjem, dette gjelder også på lampefronten, hvor de har lagt merke til en stor popularitet på merker som Secto og Tom Rossau.

- Begge produsentene designer lamper i tre. Vi ønsker naturen velkommen inne i hjemmet. Men det er ikke kun tre vi ser mer og mer av i interiør. Vi ser også natursten, som for eksempel marmor, sier Arvidsen.

Minipendel fra Focto - Pendel fra Fatto - Gulvlampe fra Tom Rossau - Gulvlampe liten fra Tom Rossau

Blush tones

Duse farger som lyserød og lyseblå, skal komme frem i innredningen. Lampen skal skape blikkfang og være med og skape en helhet i hjemmet.

- ”Blush” er den nye neutral som vi ser mer og mer av at vi begynte at henvende oss til den beroligende farvepaletten. Den beroligende farvepaletten gjelder blant annet fargene svak rosa og svak lyseblå. Det er en farvepalett som lett kan kombineres med dristige farger, slik som navy blå og skogrønn.

Lyseblå fra Cap Normann - Rosa vegglampe - Grå pendel fra Gubi - Rosa pendel fra Gubi - Oransje bordlampe fra Gubi - Rosa bordlampe fra marset

Statement lofter

Lamper som gir rommet et høyt wow-faktor og henger langt ned fra taket blir en stor trend. Statement lofter kan defineres som et kunstverk til hjemmet.

- Trenden fra 1940-årene vender tilbake og vi kan se frem til flere statement pieces fra loftet i år. Et statement piece er voluminøst og elegant, hvor man i gamle dager så det som en luksus, som kun var i ekstravagante hjem.

Sort Pendel fra Frandsen - Rosa pendel fra Design By Us - Hvit lysekrone fra Tom Dixon - Metall pendel fra Luce Plan

Sort matt

Liker du minimalisme og enkle snitt à la dansk design, er lamper i sort matt alltid en god løsning.

- Den matte sorte fargen kommer til å spille en stor rolle i år 2019 – den matte fargen gir den perfekte fixture finish. En matt sort farge på en lampe kan tilføye noe helt spesielt til ens interiør og gir en edgy og elegant fornemmelse til hjemmet.

Semi Pendel Gubi - Big Flowerpot Pendel fra &Tradition - Gulvlampe fra FLOS - Pendel fra Lightyears - Vegglampe fra Frandsen - Flowerpot bordlampe fra &Tradition

Metall Mania

De metalliske fargene har vært i trendbildet i flere år, men skifter stadig fokus på hva slags type metall. I år er all slags metall trendy - enten det er gull, sølv, kobber eller messing.

- Vi ser flere og flere messing og krom høydepunkter i hjemmet – tilføy en lampe til indretning i messing eller krom, og se tydeligt hvilken forskjell det gjør i hjemmet, avslutter Arvidsen.

Pendel fra Menu - Pendel fra &Tradition - Bordlampe fra Tom Dixon - Vegglampe fra Gubi - Gulvlampe fra Northern - Pendel fra Kartell - Bordlampe fra FLOS


Sjekk også lamper hos:

Lampegiganten

Scandinavian Design Center

Lightform.no

Ellos

Denne saken er uavhengig skrevet av Nettavisen. Lenkene i saken fører til aktører som betaler en andel av hva du kjøper for tilbake til Nettavisen. Disse pengene finansierer driften av den journalistiske delen av avisen vår.