«Wisting» har premiere 11. april på Viaplay og TV3. Da slippes to episoder på strømmetjenesten, mens første episode vises på lineær TV.

Serien, som er basert på Jørn Lier Horsts bestselgende bøker om politimannen William Wisting, beskrives som en av norgeshistoriens dyreste dramaserier noensinne» – med et budsjett ifølge NFI på 110.462.000 kroner.

Det er spillefilmselskapet Cinenord som med «Wisting»-serien for alvor bega seg inn i dramaserieproduksjon.

- Spent på hva seerne vil mene

Første sesong på ti episoder er basert på Horsts to bøker «Hulemannen» og «Jakthundene».

Sven Nordin gleder seg til å vise frem resultatet av arbeidsinnsatsen, og sier til NTB:

– Det å tolke en så folkekjær og kjent karakter som William Wisting har vært gøy, og jeg er spent på hva alle som har lest bøkene til Jørn, og nye seere, vil mene.

I motsetning til mange andre kjente TV-etterforskere er William Wisting ganske «streit», i hvert fall på overflaten, fremholder Nordin.

– Han har en del trekk ved seg som jeg kjenner meg igjen i. Som far og som yrkesmann, og hvordan døgnet ikke alltid har nok timer. Det gjør han både til en interessant karakter, men også en jeg kan relatere til personlig, sier Nordin.

Mange store navn

På rollelisten står Hollywood-stjernen Carrie Anne Moss, kjent fra «Matrix»-filmene, såvel som sterke norske kort som Mads Ousdal i rollen som politietterforsker.

Thea Green Lundberg, sist sett i «Okkupert», spiller Wistings datter Line, mens Lars Berge fra TV-seriene «En natt» og «Magnus» spiller en fersk etterforsker som jobber tett med Wisting.

Som Linnea Kaupang, skoleeleven og bloggeren som blir sporløst borte, dukker Thea Sofie Loch Næss opp – etter i fjor å ha vært å se som Skade i vikingserien «The Last Kingdom».