Gå til sidens hovedinnhold

Tiril Sjåstad Christiansen vant «Farmen Kjendis»-finalen

Etter å ha slått ut alle guttene og jentene, sto Tiril Sjåstad Christiansen (23) og Kathrine Sørland (38) igjen i finalen av Farmen Kjendis, som ble vist på TV 2 søndag kveld.

I første del av finaleepisoden var det semifinale mellom Carina Dahl (33), Sørland og Sjåstad Christiansen. Først skulle jentene smi en nøkkel som skulle åpne en boks med en finalekniv. Sjåstad Christiansen var først ut, og sikret seg en plass i finalen.

Sørland og Dahl måtte konkurrere i melkespannholding for å finne ut hvem av dem som fikk den siste finaleplassen. Det ble imidlertid for tøft for Dahl, og hun røk ut av Farmen Kjendis før siste innspurt.

Les også

Katrine Sørland brøt sammen under Farmen-konkurranse

På tide med kvinnelig vinner

Så var det klart for den store finalen. Det ble en svært jevn kunnskapskonkurranse, hvor jentene måtte melke ku, skille ut fløte, gjette riktige grønnsaker og verktøy, og andre oppgaver og spørsmål som hører til på en gård.

Tiril Sjåstad Christiansen sto igjen med ni finalekniver etter det siste spørsmålet, mens Kathrine Sørland hadde åtte. Tiril stakk dermed av med seieren som første kvinnelige vinner av Farmen Kjendis.

- Det er helt sprøtt. Nå har det gått så lang tid siden det skjedde, så jeg tror nok ikke jeg kommer til å skjønne det før alle får vite om seieren. Men det var på tide at en jente vant, sier hun til Nettavisen.

- Vi klagde minst og sto på mest

Kathrine og Tiril har vært gode venner under oppholdet på Farmen, og det kunne vi også se under finalen. De to heiet fram hverandre, og under én av oppgavene så vi også at Sjåstad Christiansen ikke var vond å be da Sørland ville melke av samme ku.

- Finalen var veldig spennende, og det var kjempejevnt. I starten samarbeidet jeg og Kathrine om oppgavene, og jeg tror det var Gaute (Grøtta Grav, programleder, red.anm.) som sa at vi måtte slutte for det var bare én som kunne vinne, sier Tiril lattermildt.

23-åringen forteller at hun og Kathrine tidlig under Farmen Kjendis hadde snakket om at de to skulle stå i finalen.

- Vi klagde minst og sto på mest, samtidig som vi hadde en sterk indre motivasjon for å være med på dette. Det er nok derfor vi kom så langt, sier hun.

Samtidig forklarer Tiril at de også la en taktikk underveis, for at de faktisk skulle nå målet om å stå sammen i finalen.

- Vi snakket om hvem vi måtte få ut, og hvem som da kunne bli valgt storbonde, samtidig som vi tenkte på hva som skulle til for å ikke bli valgt til tvekamp. Det kom som et sjokk at jeg ble valgt av Trude, sier Tiril.

Les også

Trude Mostue tapte tvekampen mot Tiril Sjåstad Christiansen

- Det var ikke så tøft

Som toppidrettsutøver og freestylekjører er hun vant til å ha det vondt, og nettopp idrettsbakgrunnen tror Tiril hjalp henne gjennom det seks uker lange oppholdet på Farmen Kjendis.

- Jeg er vant til å slå meg, gjøre ting jeg ikke har så lyst til å gjøre, bo oppå folk, og jeg er vant til dyr. Så for meg var det veldig naturlig, og overgangen fra virkeligheten til Farmen var ikke så stor, sier hun.

For mange av deltakerne var det til tider tøft med både hardt arbeid og lite mat. Det var imidlertid ikke så tungt for Tiril, ifølge henne selv.

- Det var ikke så tøft synes jeg, men noen dager var jo verre enn andre. Jeg hadde den grøten langt opp i halsen allerede i uke to, men skjønte fort at det ikke er vits i å klage så mye. Det gjorde ikke at jeg fikk frokostbuffet dagen etter uansett, så det var bare å bite tennene sammen, forteller hun.

Men å måke møkk fra utedoen ble for sterk kost for freestylekjøreren.

- Det var helt jævlig. Jeg har så sensitiv luktesans, og når jeg ser ting samtidig....Jeg brekker meg lett, forteller hun.

God trening for idrettutøveren

Det aller beste med Farmen-oppholdet synes hun var å få lov til å koble av fra 2018, da Farmen ble spilt inn, og bli kjent med så mange herlige mennesker.

- Det var en skikkelig detox. Du må virkelig bruke kreativiteten og tenke mye når du ikke kan bruke mobiltelefonen. Vi hadde nok ikke blitt like godt kjent om alle hadde sittet med hver sin telefon, sier hun.

Men til tross for at hun koblet fra 2018, koblet hun ikke av fra treningen - for hun er fortsatt ikke pensjonert freestylekjører.

- Jeg følte at alt arbeidet vi gjorde på Farmen var som en 24-timers treningsøkt. Jeg følte vi jobbet konstant, og brukte kroppen hele tiden. Jeg jogget også litt i starten av oppholdet, men måtte slutte med det siden vi jobbet så mye, sier hun.

Tiril forklarer at hun hadde mulighet til å bli med på Farmen Kjendis fordi oppholdet, som var sommeren 2018, ikke var like før et stort mesterskap eller påvirket sesongen hennes.

- Jeg driver fortsatt med ski, men det blir ikke noe mer konkurransekjøring. Jeg trengte dette året på å finne ut hva jeg ville gjøre videre, og hvilken motivasjon jeg hadde, forklarer hun.

Les også

Her går det en kule varmt for Kathrine Sørland

Savnet kjæresten

Til tross for at hun fikk både trening og nye venner inne på gården, hjalp ikke det på savnet etter kjæresten.

- Å være borte fra han var det verste, og jeg savnet han veldig. Men det var godt å vite at han backet meg og ville at jeg skulle vinne. Det satte jeg pris på, sier hun.

Noe hun også kjente savnet av, var velværeprodukter.

- De første ukene var de verste, for da hadde ikke luktesansen vent seg til at vi ikke brukte såpe og parfyme, sier hun.

Selv om deltakerne fikk et lite såpestykke utdelt, var ikke det nok til å føle seg ren.

- Jeg badet nesten hver dag, men det var ikke mye lukt av det såpestykket. Jeg følte meg ikke veldig ren. Da jeg prøvde å bruke såpen i håret ble det bare mer fettete, forteller hun.

Til tross for fett hår og dårlig vasket kropp, smakte seieren godt.

- Men jeg var veldig sliten da jeg kom hjem fra gården, innrømmer hun.

Les også

Overveldet av responsen etter «Farmen»-exiten

Reklame

Ny grillpakke for sommeren 2021: - Våre absolutte favoritter i en pakke

Kommentarer til denne saken