Gå til sidens hovedinnhold

Pulte uten utbytte

Har betalt rikelig tidligere, men finanskrisen gjør at de nå må knipe igjen.

En av USAs største boligentreprenører, Pulte Homes, skylder på det svært vanskelige forretningsklimaet når de velger å ikke betale utbytte i fremtiden.

NA24 - din næringslivsavis

De ordinære aksjonærene må nøye seg med 4 cents per aksje i fjerde kvartal, men fra og med første kvartal neste år er det slutt på utbytte fra Pulte Homes. Bakgrunnen er at selskapet ønsker å spare på kontantene i den vanskelige finansielle situasjonen.

Det er aksjonærer som sitter med aksjer til og med 22. desember som har rett til å motta utbytte. Etter det er det slutt, siden styret i Pulte Homes mener at nedgangen i de økonomiske forholdene krever at de er tilbakeholdne med å gi penger tilbake til aksjonærene.

Det er ikke tatt en avgjørelse for hvor lenge denne politikken vil vedvare, og utviklingen i det amerikanske boligmarkedet og verdensøkonomien vil være avgjørende.

Pulte Homes er en av USAs største boligbyggere og opererer i 50 markeder og i 27 stater. I 58 år har selskapet tilbudt amerikanere en rekke boligalternativer, og ledes av William C. Pulte.

Ifølge Forbes var Pulte Homes nummer 1.426 på listen over de 2.000 største børsnoterte selskapene i verden. Tidligere figurerte grunnleggeren William J. Pulte på Forbes liste over de 400 rikeste i verden, men han er ikke lenger blant denne klikken.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken