Gå til sidens hovedinnhold

Lekkert og suverent

«Punch-Out» er sommerens beste til Wii.

(Spill): Boksespillet «Punch-Out» , som handler vel så mye om å ha det gøy som om boksing, er det tredje spillet i en serie som strekker seg helt tilbake til de glade NES-dager. Akkurat som i de to andre spillene tar du kontroll over Little Mac og skal slåss mot diverse varierte, kreative, suverent animerte og helsprø motstandere.

Blant annet møter du den strenge tyskeren Von Kaiser, diskofantasten Disco Kid, den enorme sydhavskongen King Hippo og kjekkasen (tror han selv) Super Macho Man. Nintendo har pøst på med humor og leker med diverse stereotyper, både oppførsel, angrep og utseende er gjennomført morsomt.

Spill gjennom flere ganger

På tross av at de ser ufarlige ut, er de fleste av de rundt 20 motstanderne mer enn kapable til å gi deg skikkelig juling. De aller fleste byr på varierte og vanskelige angrepsmønstre som du må lære deg, hvis ikke går Little Mac i bakken før du aner ordet av det.

For enkelte vil påstanden over bare gjelde ved andre gjennomspilling. Mange av bokserne stammer fra seriens andre spill og har de samme angrepene og svakhetene. Når du har spilt gjennom «Punch-Out» en gang, dukker fighterne opp igjen i nye, ekstremt hissige og meget utfordrende versjoner. Selv den franske superpysa Glass Joe blir en hard nøtt å knekke.

Se «Punch-Out» i aksjon
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Se flere spillvideoer her

Underholdende kamper

I «Punch-Out» beveger du bare overkroppen til figuren din, men tro meg når jeg sier at det er mer enn nok. Du må hele tiden følge med på motstanderen, lese kroppsbevegelsene hans, dukke eller blokke i nøyaktig riktig øyeblikk og klinke til når han er uoppmerksom. Kampene blir kjapt tette, krevende, engasjerende og underholdende.

Mye av æren for at selve spillet fungerer så bra skal det suverene og intuitive kontrollsystemet ha. Du slår med venstre og høyre arm ved å bevege henholdsvis Nunchuken og fjernkontrollen fremover, slår høyt ved å holde inne stikka mens du beveger på kontrollene, og dukker og blokker ved å bare flytte på stikka. Spillet reagerer med en gang og jeg har aldri opplevd at det har lest av feil bevegelse.

Lekker grafikk

Teknisk er også «Punch-Out» strålende. Lydsporet er sjarmerende og den tegnede grafikken griselekker. Figurene oser personlighet og er som tidligere nevnt glimrende animert, ting flyter skikkelig godt og de ulike mellomsekvensene er stilige.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dessverre er ikke alt i «Punch-Out» tipptopp, men feilene er heldigvis så små at de ikke påvirker spillopplevelsen nevneverdig. Hvis du vil kan du styre figuren din ved hjelp av balansebrettet, men det fungerer ikke særlig bra. I tillegg er ikke flerspillermodusen noe god, det er for lett å dukke unna hverandres slag så kampene blir ofte lange og ensformige.

En sikker vinner

Alt i alt er «Punch-Out» uten tvil sommerens beste til Nintendos stasjonære konsoll. Spillet er stort, variert, krevende, underholdende, engasjerende, fullt av humor, lekkert og med en suveren kontroll.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Kommentarer til denne saken