(SIDE2): Å fikse på puppene er populært og antallet kvinner som velger å ta brystforstørrelser øker.

Det finnes dessverre visse eksempler som viser hvor galt det kan gå, og svenske Ulrica Andersson (48) fra Borås er et av dem. Hun opererte puppene sine i 1989. Den gang var inngrepet langt fra like vanlig som det er i dag, og Ulrica betalte nærmere 25.000 kroner for operasjonen, skriver Aftonbladet.

- Det var luksus. Alle hadde jo ikke råd, sier Andersson.

Hun stolte på det hun forsto var profesjonelle kirurger, men bare en uke etter operasjonen begynte problemene. Puppene hennes begynte å gjøre vondt, og pekte i forskjellige retninger, og Andersson hadde ingen hun kunne spørre om råd, da klinikken unngikk spørsmålene hennes.

- De så ut som boccia-kuler. Det var ikke pupper, sier hun.

I 25 år har Ulrica levd med smerter hun beskriver som «knivhugg» , og hun var redd. Likevel gjorde hun ingenting med puppene sine, før muligheten til å melde seg på det svenske TV3-programmet «Skönhetsfällan» bød seg.

- Det ser jo helt unaturlig ut og jeg tror dette er et skrekkbilde som mange har på netthinnen. Det skal jo ikke trenge å se ut som dette, sier spesialist i plastisk kirurgi, Carolina Borén.

I programmet får Ulrica beskjed om at hun lider av en tilstand kalt kapselkontraksjon.

Kapselkontraksjon er en immunrespons på fremmedlegemer - for eksempel brystimplantater. Det oppstår fordi immunforsvaret danner en kapsel av kollagenfibre rundt fremmedlegemet for å isolere det.

Selv om legene tvilte, valgte de å forsøke å hjelpe Ulrica i TV-programmet. Inngrepet var vellykket, og det ordnet seg for 48-åringen.

Les også: Håver inn millioner på pupper og lår

Og denne: - Det er OK å ha små pupper