(SIDE2:) Pupper er naturens naturlige melkemugger, skriver iVillage. De kommer i forskjellige former og størrelser, og tilbes verden over. Kvinnelige bryster har en sentral plass i samfunnet. Men hva er egentlig årsaken til menns puppefiksering? Magasinet mener de har forklaringen:

- For mange menn er pupper beroligende. I en verden full av harde kanter og tøff virkelighet, er brystene myke, innbydende og lite truende. Med sin åpenbare tilknytning til amming og barndom, minner brystene om tiden da mødrene beskyttet mot alt det vonde.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Bryster definerer kvinnelighet. Bryster antyder kvinnens evne til å ta var på, og opprettholde liv. De fremhever også kvinnens evne til oppfostring, da de signaliserer starten på puberteten.

- Ifølge Charles Darwin og hans evolusjonsteori velger vi ubevisst partnere som er friske og kan forplante seg. Ifølge ham tiltrekkes menn av former og velskapthet fordi det er en indikasjon på evnen til å kunne forplante seg. Selv om reproduksjon ikke lenger er vår største prioritet, står instinktet fortsatt sterkt.

- Menn vet at kvinners bryster knyttes til lyst. Derfor vet menn at hvis brystene behandles «riktig» kan det gi økt seksuell opphisselse.

Vil ha det vi ikke kan få
I motsetning til kvinner trenger menn visuell stimulering. Og da er det ikke overraskende at bryster får mye oppmerksomhet. En av de viktigste årsakene til at samfunnet er besatt av pupper, er at du kan se kløft overalt, som i de fleste magasiner – i alt fra treningsmagasiner til moteblader.

Den erotiske tiltrekning til pupper skyldes også det faktum at brystene skjuler seg under lag med klær.Vi ønsker oss alltid det vi ikke kan få, og i den forbindelse er bryster den ultimate forbudte frukten.

iVIllage viser i denne sammenheng til et tidligere utsagn fra Jerry Springer:

- Hvis alle kvinner hadde dekket til hodet sitt istedenfor puppene, så ville vi alle løpt til nærmeste kiosk og kjøpt siste utgave av «Heads Illustrated».