(SIDE2): Det som i utgangspunktet bare skulle være en fem ukers surfetur til Costa Rica for å feire at de hadde fullført college, endte med å bli et forretningseventyr for Griffin Thall og Paul Goodman fra Sør-California.

Etter et par uker i landet begynte guttene å bli fascinert av den enkle Pura Vida-livsstilen, kulturen og menneskene de møtte.

Hver gang Thall og Goodman var på vei hjem fra stranden var de nødt til å krysse en vei, og på fortauet satt det to unge menn som flettet fargerike armbånd. Det var her hele ideen til det norgesaktuelle varemerket Pura Vida begynte.

Ville hjelpe

De fargerike, vanntette armbåndene var håndlaget på en enkel måte, og guttene syntes de fanget essensen av hele reisen de nettopp hadde vært gjennom.

Etter en liten prat fikk imidlertid Thall og Goodman greie på at Jorge og Joaquin, som de het, bodde på et lite rom med tre senger, sammen med hele familien.

I et forsøk på å hjelpe spurte Thall og Goodman om de kunne kjøpe 400 armbånd som de kunne ta med tilbake til USA, i et håp om å selge de videre der.

Knappe to uker senere var lageret utsolgt, og etterspørselen etter flere var enorm. Det var da de to guttene innså at dette var mer enn et hverdagslig vennskapsbånd.

- Det å forme Pura Vida til å bli det selskapet det er i dag har vært som et eventyr. Det føles så godt å kunne gi flere mennesker en fulltidsjobb, og ha muligheten til å gi så mye av overskuddet til veldedighet sier Paul Goodman til Side2.

Kjendisfavoritter

Det tok ikke lang tid før guttene dro tilbake til Costa Rica for å bestille flere armbånd, og for å gi Jorge og Joaquin nok jobb til at de kunne leve komfortabelt.

Fra å selge noen få armbånd i uken, selger de nå godt over 20.000 armbånd hver eneste uke, og bor i et komfortabelt hus med resten av familien.

Pura Vida bidrar nå med å gi arbeid til over 80 mennesker i Costa Rica, og selges i godt over 2.500 butikker verden over, og er blitt en favoritt for kjendiser som blant annet David Beckham, Rihanna, Lindsay Lohan, Robert Downey Jr. og Rob Kardashian.

Nå kommer også de populære armbåndene til Norge, og vil være tilgjengelige på utvalgte butikker over hele landet.

Hjelper med skolegang

Ved å inngå en avtale med Mari Maurstad og Zulufadder gir Pura Vida deg nå muligheten til å hjelpe et barn i Eshowe med en skolepakke, ved å kjøpe et studded armbånd i fargen Columbian Blue. En skolepasse består av tre skrivebøker, tre penner, fem blyanter, skolelim, linjal, viskelær, blyantspisser og et penal.

Organisasjonen er også medlem av «1% for planeten», og gir et prosent av inntektene rett til non-profit veldedige organisasjoner. Det å gi noe tilbake har blitt viktig for de to gutta som startet selskapet.

Nå oppfordrer de flere til å prøve å gjøre som dem.

- For å nå dine mål som entreprenør er du nødt til å innse at det vil dukke opp nye problemer hver eneste dag. Jo raskere du klarer å løse de problemene, jo raskere vil du klare å utvide forretningen din, sier Goodman.