Effekten av den friske videoen som sauser sammen en «purre-redd» komiker, en tøff torpedo, den glatte boyband-stilen og en tørr regnskapsfører, lot ikke vente på seg.

Se videoen nederst i saken!

- Da videoen var klar sendte jeg den over til et selskap som jeg hadde gjort en jobb for, men som ennå ikke hadde betalt meg. Det tok mindre enn 40 minutter fra de fikk videoen til jeg hadde pengene på konto. Og da snakker vi om en faktura som var mange måneder på overtid, sier Rune Bjerga til Nettavisen.

- Jeg får vondt i magen av purringer
Den etablerte komikeren, som har latter og moro som sitt levebrød, synes fakturering er dørgende kjedelig. Purringer synes han er enda kjedeligere.

- Jeg får vondt i magen av purringer. Det knyter seg hos meg, sier rogalendingen, som samtidig skyter inn at det nesten er på promillenivå at noen ikke betaler.

- Men for enkelte tar det litt tid.

Det tok mindre enn 40 minutter fra de fikk videoen til jeg hadde pengene på konto.

Gjort på en dag
Videoen ble laget på én dag i samarbeid med en lokal TV-stasjon.

Først dukker komikeren opp og forteller litt om hvordan han kunne ha inndrevet pengene han har utestående. Første alternativ er en macho-tøff og verbalt aggressiv torpedo med balltre, før det går over til alternativ to. En fløyelsmyk og glatt boyband-låt med refrenget «Please pay my faktura».

- Jeg har fått tilbakemeldinger om at folk går rundt og irriterer seg over å ha fått den på hjernen.

Vitenskaplig tilnærming
Bjerga sier han gikk vitenskaplig til verks får å få til den utlimate boyband-hiten.

- Jeg fulgte alle hit-oppskriftene, og fylte på med klisjeer, og fikk frem budskapet med et refreng som sier alt om hva jeg ønsker å oppnå.

Det tredje purre-alternativet i videoen er av regnskapsføreren hans, som pent og pyntelig ber om at folk må betale Rune, slik at han slipper å sende ut en purre-mail.

- Han er ikke castet. Han er faktisk den ekte regnskapsføreren min, sier Bjerga.

Bjerga er en populær komiker i Rogaland. Hans siste show, «Jøye meg!», ble sett av 10.000 personer.

VIDEO: Her får du purremail-videoen!

HTML EMBED