Gå til sidens hovedinnhold

Putin vurderer oljekutt

Russland vurderer kutt i oljeproduksjonen på grunn av striden med Hviterussland.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Ifølge Reuters sa den russiske presidenten i etterkant av dagens kabinettmøte i Kreml at Russland kan komme til å kutte i produksjonen som et svar på konflikten med Hviterussland.

NA24 - din næringslivsavis

Han har bedt regjeringen om å diskutere muligheten for en reduksjon av landets oljeproduksjon med de russiske oljeselskapene, melder Reuters.

Det kan bety en ytterligere eskalering av konflikten som har stoppet eksporten av russisk olje til Vest-Europa gjennom den viktige oljerørledningen Druzhba som krysser Hviterussland.

I to dager har eksporten gjennom rørledningen vært stoppet. Rørledningen pumper omkring to femtedel av Russlands oljeeksport.

Bakgrunnen for eksportstansen er at Russland har forlangt økte priser på eksporten til Hviterussland, mens Hviterussland har svart med å øke transporttariffen for oljen over landets territorium. Men det var etter tapping av olje i Hviterussland at Russland søndag stanset eksporten. Dette har rammet Polen, Tyskland, og senere Tsjekkia, Slovakia og Ungarn.

Foreløpig har det ikke gått utover landenes raffinerier, siden lagrene er velfylte, men EU har bedt partene om å raskt løse disputten.

Russland er verdens nest største eksportør av råolje, kun slått av Saudi-Arabia.

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis