Den siste tiden har det pågått kamper i regionen Belgorod, som ligger på grensen mellom Ukraina og Russland. Det britiske forsvarsdepartementet skriver fredag morgen at partisanere angrep regionen for andre gang på to dager.

Belgorod by skal blant annet ha blitt angrepet med droner, mens den russiske grensebyen Sjebekino skal ha blitt evakuert etter kraftig ukrainsk bombardement.

I en etterretningsrapport skriver britene at Russland skal ha lykkes i å slå tilbake disse angrepene.

– Samtidig har, ifølge det russiske forsvarsdepartementet, Russland har blitt nødt til å bruke hele sjiktet av militærmakt på sine egne territorier, heter det i rapporten.

Les også: Raser etter droneangrep: – Hvordan i faen kunne dere tillate droner å fly inn i Moskva?

– Akutt dilemma

Det hevdes at russerne benyttet seg av kamphelikoptre og vakuumbomber.

Legionen for frihet for Russland (LSR) skal være en av partisan-gruppene som kjemper i området. I en video publisert på propagandakanalen til gruppen hevdes det at gruppen bruker på stridsvogner og tungt artilleri i kampene. Disse opplysningene er ikke verifisert fra uavhengig hold.

Kampene på russiske jord skal ha gitt den russiske militærledelsen en strategisk utfordring.

– Russiske kommandører står overfor et akutt dilemma om hvorvidt de skal styrke forsvaret av grenseområdene eller styrke forsvarslinjene i Ukraina, skriver det britiske forsvarsdepartementet.

Det er ventet at Ukraina vil gå til motoffensiv i disse tider.

Kamper

Det russiske forsvaret har drept mer enn 50 soldater i nye angrep fra ukrainsk hold mot den russiske grenseregionen Belgorod, hevdet russiske myndigheter torsdag kveld.

Gruppene Legionen for frihet for Russland (LSR) og Russisk frivillighetskorps (RVC) har igjen tatt på seg ansvaret for angrepene. De ønsker å bringe frihet, fred og stabilitet til Russland, kunngjorde de. Den ukrainske regjeringen insisterer på at den ikke har noe med angrepene å gjøre.

Putin blir løpende orientert om situasjonen i Belgorod, ifølge Kreml-talsperson Dmitrij Peskov.

Les også: Britisk militærekspert: – Dimitrij Medvedev er bare stor i kjeften