Gå til sidens hovedinnhold

- Putt alt i aksjer

DnB har ståltro på aksjemarkedet fremover.

Meglerhuset DnB Nor Markets og aksjestrateg Morten Jensen er meget positiv til forventningene til aksjemarkedet. Etter uroen i den arabiske verdenen og jordskjelvet i Japan også har røsket skikkelig opp i aksjeverdiene, mener DnB tiden er inne for å kaste pengene inn i aksjemarkedet igjen.

- Timingen er riktig for å gå «all-in» i markedet igjen. Prisingen er attraktiv og den økonomiske utviklingen både i USA og Europa beveger seg i riktig retning. Vi venter at utviklingen utover i 2011 vil øke viljen til å prise inn vekstforventninger i 2012, sier aksjestrateg Morten Jensen.

En viss kontroll i Saudi-Arabia
DnB mener at det i Japan er nå mindre sannsynlig med et omfattende radioaktivt utslipp, mens de viktigste landene i Europa har vist at de har evne til å gjøre grep i forhold til gjeldssituasjonen. Det påpekes imidlertid at det er risiko for at ytterligere generell uro kan oppstå i Midtøsten, for eksempel om kong Abdullah i Saudi-Arabia dør.

Likevel mener Jensen at den den rådende situasjonen mener han mener det er tilstrekkelig under kontroll for at aksjemarkedene kan leve med det.

Anbefaler traderyndling
DnB skriver i sin rappport til kundene at solenergiselskapet REC fortsatt dominerer kjøper og selger siden blant nettkundene.

- Solaksjene har opplevd et løft i etterkant av jordskjelvkatastrofen i Japan. De viktigste årsakene er økte gasspriser og at Angela Merkel vedtok å stenge ned Tysklands sju eldste kjernekraftverk, skriver analytiker Einar Kilde Evensen i rapporten til kundene.

DnB påpeker at solmarkedet er preget av usikkerhet, primært fra Italia, som skal publisere nye støtteordninger innen ultimo april. Rykter rundt samtalene mellom industri og myndigheter, vil kunne skape svingninger i det korte bildet, mener DnB.

.

Reklame

Ny grillpakke: - Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken