Gå til sidens hovedinnhold

Med rett til å underholde

«Call of Duty 4» + «Gears of War» + James Bond = «Quantum of Solace».

(Spillmagasinet): Hvis du spør meg, og jeg føler meg på trygg på at de fleste er enige, så er den 11 år gamle Nintendo 64-tittelen «Goldeneye» det uten tvil beste James Bond-spillet. Britiske Rare lagde et av de første gode konsollskytespillene, og klarte virkelig å gjenskape følelsen av å være Bond.

Se Olga Kurylenko i «Quantum of Solace»
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED
video_embed(11471,1);

VIDEOBONANZA: Seks videoer fra «Quantum of Solace»

Heseblesende action

På tross av mange forsøk har ingen vært i nærheten av den gamle klassikeren. Spillkjempen Activisions «Quantum of Solace» når heller ikke helt opp, men er vår alles favorittagents beste spillopptreden på mange år.

Utviklerne byr på en heseblesende kombinasjon av skytespillene «Call of Duty 4» og «Gears of War», og er inspirert av både den nye filmen og «Casino Royal». Blant annet skal du kjempe rundt huset til Mr. White, jage bombemakeren i Madagasker og hindre angrepet på flyplassen i Miami.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mye skyting

Samtlige av de varierte og underholdende oppdragene huser en rekke fiender, og skuddvekslingene er mange og heftige. Våpnene føles akkurat passe tunge, låter kjempebra og det skjer noe hele tiden. Blant annet ligger det av en eller annen grunn masse eksplosiver rundt omkring, og når det smeller går det hardt utover både omgivelsene og fiendene som er i nærheten.

Hvis du bare løper rett på, overlever du ikke særlig lenge. Du må hele tiden søke dekke, og når du gjør det bytter «Quantum of Solace» fra første- til tredjeperson. Takket være dette får du bedre oversikt over situasjonen og Bond er nesten like fleksibel som Marcus Fenix, å bytte skjulested går som en drøm.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dumme fiender

Dessverre er ikke fiendene like smarte som de i verken «Call of Duty 4» eller «Gears of War», selv på høyeste vanskelighetsgrad gjør de feil og er lette å få has på. Dette kombinert med at oppdragene er litt for få og veldig rett frem, gjør så spillet er over altfor fort. De fleste vil komme seg gjennom enspillerdelen på en fem til seks timer.

Flerspillerdelen øker levetiden litt, opptil 12 spillere kan kjempe mot hverandre i et par underholdende moduser. «Quantum of Solace» truer ikke flerspillerdominansen til de to spillene det er kraftig inspirert av, men til gjengjeld lar ingen av de deg herje rundt som James Bond.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Godt teknisk

Teknisk er spillet meget bra – omgivelsene er detaljerte og fulle av ting som kan gå i stykker, figurene ser nesten ut som i filmene og animasjonene er gode. Lydbildet er også av ypperste klasse, musikken er glimrende og stemmene fantastiske. Det er deilig å høre på skuespillere som faktisk gjør en innsats, samtlige av de som spiller en viktig rolle i filmen har bidratt.

«Quantum of Solace» finner ikke opp hjulet på nytt og er kort, men byr på vellaget, vakker og actionfylt underholdning. Hvis du har lyst på et nytt skytespill i vinter og er hypp på noe annet enn romvesener eller andre verdenskrig, er det vel verdt en titt.

400

Les flere spillsaker på www.spillmagasinet.no.

Reklame

Nå hamstrer norske menn sexleketøy til seg selv

Kommentarer til denne saken