Gå til sidens hovedinnhold

Quart tapte 13,9 millioner

Festivalen fikk inn 19,8 friske millioner i fjor. Det var ikke nok.

- Styret er ikke fornøyd med festivalens billettsalg og gjennomføring av dette året, heter det forsiktig i det blodrøde 2007-regnskapet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Omsetningen til den konkursrammede festivalen kollapset fra 33,2 til 27,9 millioner i fjor. I motsatt ende av regnskapet, økte kostnadene fra 32,9 til 41,9 millioner, og underskuddet kom på hele 13,9 millioner mot 288.000 kroner i pluss i 2006.

Tøff konkurranse
I årsberetningen skylder man på konkurransen fra andre festivaler, mye negativ omtale og at programmet ble sent spikret. Det ga et dårlig forhåndssalg av billetter, skriver styret:

- Under avvikling regna det konstant, noe som også førte til et labert salg i døra samt lavere omsetning av drikke og mat enn forventa. Festivalsjef Helge Josdal ble langtidssykemeldt en måned før festivalavviklingen, og mange ad hoc løsninger ble gjort for å sikre en stødig festivalavvikling.

Fikk penger
Egenkapitalen ved årsskiftet var på nesten 2,3 plussmillioner etter at Kristiansand kommune, stiftelsen Cultiva og Kristiansand Næringsselskap AS hadde ettergitt gjeld og skutt inn egenkapital for hele 19,8 millioner.

- Videre drift er avhengig av tilførsel av kortsiktig likviditet, skriver revisor Ingemar Körling i revisjonsberetningen datert 20. mai.

Et par uker etter at revisor og styret hadde signert årsregnskapet gikk Quartfestivalen over ende.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken