(SIDE2): - Quart som merkevare har vært i fritt fall siden Toffen trakk seg. Siden den tid har de gjort mye rart. I fjor var festivalen en katastrofe, sier musikksjef i P3 Håkon Moslet til Side2.

Fredag ble det kjent at Quartfestivalen i Kristiansand avlyses på grunn av totalsvikt i bilettsalget i kombinasjon med en budsjettsprekk.

BAKGRUNN: Quart-festivalen konkurs

BAKGRUNN: Vemodig for Mette-Marit

Lovende program
Moslet påpeker at han synes det er synd at festivalen er avlyst.

- Årets program tydet på at de var over den verste kneika, jeg synes de hadde et bra program. Det virket som om de kunne klare å redde det hele, siet Moslet.

Musikksjefen mener Quart tapte fra dag én i forhold til Hove.

- Da Toffen gikk fra Quart til Hove, da døde Quart.

Toffen Gunnufsen var festivalsjef for Quart fram til 2006. Nå står han i spissen for Hovefestivalen på Tromøya i Arendal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kan skylde seg selv
- Jeg synes Kristiansand by har seg selv å takke. Quart ble motarbeidet av lokale myndigheter, byen burde ha støttet, og gitt den et solid fundament. Det raknet da Toffen sluttet, sier Moslet.

Han er ikke overrasket over avlysningen, da han mener det ikke kunne fungert med to festivaler på Sørlandet i lengden.

- Men det har ikke skjedd i Norge før at en festival avlyses en måned før avvikling.

Overraskende og trist
Også journalist Torgeir Eikeland i avisen Fædrelandsvennen mener Toffens overgang til Hove tok knekken på Quart festivalen. Han har fulgt festivalen tett i ti år, siden 1997.

- Jeg syns dette er overraskende og trist, sier han til Side2. De siste årene har jeg ventet på at det skulle gå ad dundas, men merkelig nok har den overlevd år etter år og jeg begynte å tro at den var udødelig, sier han.

Han påpeker at festivalen ikke leverte varene i fjor og at de nok da mistet sitt kjernepublikum.

- Mange avskrev festivalen i fjor da de ble utkonkurrert av Hove. Mye av grunnen var at tidligere festivalsjef for Quart, Toffen Gunnufsen startet Hove festivalen, mener han. Quart sitt program ble for kjedelig for mange i fjor og i år klarte de ikke å få nok store navn tidlig i prosessen, mener journalisten.

Bredere dekning av Hove
For sørlandsavisen Fædrelandsvennen blir det nå enda bredere dekning av Hove. De ressursene vi skulle brukt på Quart bruker vi nå på Hove, så de vil få solid dekning, sier han. Selv skal musikkjournalisten på to festivaler i sommer, Skral og Hove.

Folk som har kjøpt billetter til avlyste Quart-festivalen får trolig ikke pengene tilbake.

- Det er høyst tvilsomt. Sannsynligvis får billettkjøperne ikke tilbake noe som helst, sier advokat og konkursekspert Morten Haugen i Rime advokater til VG.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!