(SIDE2:) Mandag blir antakelig Quart-festivalen slått konkurs. I et varslet rettsmøte i Kristiansand tingrett klokken tre, mandag, har de ansattes advokat Olav Sylte, allerede sagt at han vil begjære festivalen konkurs på grunn av manglende lønnsutbetaling.

Han sa også at om Buli viste seg å ha penger til å betale de ansatte, ville han likevel innlevere en konkursbegjæring fordi andre kreditorer krever penger.

Tidenes underskudd
Årets festival var preget av dårlig oversikt og kaos fra første stund. Flere avlysninger, manglende ølsalg og dårlig organisering gjorde at det tok tid før festivalen startet. Festivalen solgte langt færre dagpass og festivalpass enn ventet.

Sikkerhetsselskapet ProSec truet en stund med å trekke tilbake alle sine vakter fra festivalområdet fordi de ikke hadde fått betalt for tjenestene selskapet skulle levere.

Underskuddet da resultatet kom var på hele 30 millioner kroner.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Har ikke investorer
Daglig leder for festivalen, Aril Buli, kjøpte for et drøyt år siden det første konkursboet for 400.000 kroner.

LES OGSÅ:Quarten konkurs i morgen?

Til tross for at rettsmøtet begynner først om en knapp time, sier daglig leder Arild Buli til TV 2 at det ikke er penger å betalte utestående lønninger med.

- Tiden ble for knapp og dessverre må derfor to av Quartselskapene, Quart Event og Quart Service, slås konkurs, sier Buli til TV 2 mandag ettermiddag.

Fædrelandsvennen siterer advokat Sylte som sier at 95 ansatte krever til sammen over tre millioner kroner fra Quart.

- Lei seg
Buli sier til TV 2 han er lei seg for at Quart nå er historie.

– Jeg er lei meg for at de ansatte og kreditorene ikke har fått pengene sine. Selv har jeg betalt 15 millioner kroner av egne penger og jeg har fortsatt en personlig gjeld på 15 millioner kroner som følge av Quart, sier investoren.

Buli sier at årets festival møtte motbakke fra første stund. Han mener at festivalen ble motarbeidet av Kristiansands egne politikere og næringsliv. Finanskrisen og medienes negative oppslag gjorde heller ikke mye for å få opp besøket, mener han.

Buli vil fremdeles ha rettighetene til Quart-navnet, men det blir ingen ny festival i 2010.