Gå til sidens hovedinnhold

Quart i ny krise

Quartfestivalens kreditorer har begynt å krangle. Det kan gå hardt ut over sommerens festivalplaner.

(SIDE2): I sommer sto Quarten i fare for å måtte avlyse halvveis ut i uka etter et katastrofalt dårlig billettsalg. Da kom kreditorene festivalen til unsetting og lovte slettet gjeld og flere friske midler.

Les også:Quart-underskudd på 16 millioner

Nå ser det imidlertid ut til at kreditorene har blitt uenige om premissene. Det kan ramme festivalen hardt.

Bystyret i Kristiansand skal i kveld behandle et forslag om å slette Quartfestivalens gjeld på 1,7 millioner kroner, skriver Dagbladet.no.

Avisen Fædrelandsvennen har tatt en ringerunde som tyder på et flertall for å utsette vedtaket.

Uakseptable føringer
Quart regner med å gå med 12,5 millioner i underskudd i år, men ble i sommer reddet av kulturstiftelsen Cultiva og Kristiansand kommune. Etter å ha gravd i gamle regnskaper fant man ut at underskuddet kunne bli så mye som 16 millioner kroner.

Cultiva sa seg villig til å tilføre festivalen 2 millioner kroner i tillegg til å ettergi gjeld tilsvarende 2,5 millioner kroner på betingelse av at kommunen ettergir gjeld på 1,7 millioner.

- For å refinansiere gjeld stiller Cultiva betingelser om at bystyret må ettergi gjeld. Det er en fullstendig uakseptabel situasjon at et fond som sitter utenfor folkevalgt kontroll stiller betingelser på den måten, sier partiet Rødts Halvor Fjermeros til Dagbladet.no.

Ifølge Fædrelandsvennen ligger det an til et flertall på 27 mot 26 på å utsette saken.

Trøbbel
Quartfestivalen skal legge fram et regnskap under kveldens møte. Styreleder Steinar Olsen frykter at kommunens motvilje kan bety en dårligere festival til sommeren.

- Utsettes saken, får vi problemer. Om det rakner helt, kan jeg ikke si, men sommerens festival blir i hvert fall dårligere enn vi håper, sier Olsen til Fædrelandsvennen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!