Slik sparer du penger på klær til barna

De beste tilbudene for Mars 2023

rabatt på barneklær

Alle familier som har barn vet at barneklær er en stor utgift. Akkurat som med klær til voksne kommer det nye moter og trender for barn fire ganger i året. Barna selv opplever i større og større grad klespress ettersom de blir eldre, både på skolen og blant venner. Men dersom man har flere barn eller en trang privatøkonomi kan det være vanskelig å innfri ønskene. I Norge har vi som foreldre også en ekstra-utfordring med tanke på skiftende årstider.

Man kommer seg ikke unna at barna trenger varmere – og ofte dyrere – klær til vinteren. I tillegg til at hvert enkelt klesplagg koster mye penger er det heller ikke sikkert at det varer særlig lenge når dere først har investert. Barn vokser tidvis i en enorm hastighet og vinterjakka fra i fjor passer ikke nødvendigvis i år. I denne artikkelen får du fire tips til å spare penger på klær til barna dine.

Hold oversikt over barneklærne dere faktisk har

I en hektisk hverdag kan det å holde styr på alle klesplaggene i hus være en skikkelig utfordring. Barn er ikke alltid særlig flinke på å vite hvor det er blitt av sokkene eller ullundertøyet sitt heller. Og så er det klær som glemmes igjen på skole eller i barnehage – eller forsvinner som sporløst. Det beste man kan gjøre for å spare penger på klær til barna er å holde god oversikt over hvilke klær man allerede har kjøpt. Om dere gjør dette i et regneark eller en eske med kvitteringer har ikke så mye å si.

Men det er lurt å vite hvilke klær barna har før man kjøper nye. Hvis en regnjakke eller olabukse ligger gjemt i et skap er det mer sannsynlig at dere vil finne den igjen med en god oversikt. Det kan også være en god idé å snakke med barna om verdien av klærne deres. Det går selvfølgelig først når de er blitt gamle nok til å forstå en slik samtale. Men når de har det vil de skjønne at de må passe godt på klærne sine slik at dere slipper å kjøpe nye når det er unødvendig.

Bruk barneklærne om igjen

Det er selvfølgelig viktig å unngå at eldstemann alltid får nye klær, mens minstemann må bruke søsknenes klær om og om igjen. Allikevel kan en familie med flere barn spare mye penger på gjenbruk. Norge har en dårlig gjenbruks-kultur som land. Vi har et såpass materialistisk verdisyn at vi har en tendens til å tenke at vi trenger nye ting hele tiden. Og for barn er det kanskje vanskelig å forstå at de ikke alltid kan få nye klær når de ønsker seg det.

Allikevel kan gjenbruk av klær spare familien for tusenvis av kroner. Når barna har blitt gamle nok til å snakke om gjenbruk kan dere ta opp hvorfor dette er bra i et rammeverk barna forstår. Har du barn som er glade i miljøet? Forklar at gjenbruk av klær hjelper naturen på en svært positiv måte. Og hvis dere har barn som er jevnaldrende går det også an å ha delt garderobe. Da kan barna bytte og låne av hverandre – som barn flest synes er morsomt hvis det gjøres på en spennende måte.

Salg på barneklær

Når vi voksne skal kjøpe oss noe nytt er det ofte vi ser etter klær på salg. Dette er definitivt en like god, om ikke bedre, idé til barnas klær. Hver sesong byttes klærne ut, og plaggene som ikke er ”in” lenger blir satt ned i pris. På disse tidene av året, i skiftet mellom klessesongene, kan dere spare utrolig mye penger. Spesielt hvis dere planlegger godt i forveien og kjøper klær som er litt store i år. Da kan dere unngå de dyre innkjøpene i begynnelsen av vinter eller sommer og heller ha en jakke eller kjole på lur.

I noen tilfeller kan klærne være satt ned med så mye som 60-70%. På dyre plagg er dette snakk om mange tusen kroner i året dersom dere har flere barn. Her er det også viktig å prate med ungene om at vi ikke trenger det nyeste og dyreste til enhver tid. Da skaper dere gode holdninger til forbruk som vil hjelpe barna også når de må kjøpe sine egne klær i fremtiden.

Rabattkoder på barneklær

Når det kommer til innkjøp av barneklær som er i sesong finnes det ikke noe bedre tips enn å benytte seg av rabattkoder. De aller fleste nettbaserte klesbutikker har slike koder tilgjengelige og en del av de retter seg spesielt mot klær til barn. Meld dere på nyhetsbrevene til klesbutikker på nett. Da får dere beskjed i god tid både om salg og rabattkoder på epost.

Dere kan også sjekke nettsteder som samler opp alle rabattkodene på ett sted. Da får dere full oversikt over hvilke plagg dere kan spare penger på. Sammen med litt god planlegging og bruk av nyhetsbrev og rabattkodesider stiller dere sterkt til å bruke mindre penger i året på klær til barna.

🍭 NYESTE BUTIKKER

  • ebay rabattkode
  • christianiabelysning nettavisen rabattkode
  • brødboksen rabattkode
  • Bygg og Hage rabattkode
  • shaibox rabattkode
  • C33 rabattkode
  • miinto rabattkode