Spar stort under Black Friday

De beste tilbudene for Mars 2023

Spar stort under Black Friday

Black Friday nærmer seg med stormskritt. Om bare fire dager blir tusenvis av fantastiske tilbud lagt ut – både i fysisk butikk og på nettet. På Nettavisen Rabattkoder oppdaterer vi live gjennom hele helgen. Da slipper du å følge med i det havet av shoppingmuligheter som kan benyttes mellom Black Friday (25. november) og Cyber Monday (28. november). Black Friday bringer utrolige sjanser til å spare tusenvis av kroner dersom du er godt forberedt og vet hva du er ute etter. Og hva er vel bedre enn å tenke økonomisk nå like før julehandelen trapper opp for fullt? Med bare noen få lure triks blir Black Friday en morsom og spennende shoppingopplevelse. Og du kan dra hjem både med god samvittighet og kanskje også litt stolthet av penger godt spart.

Hva er Black Friday?

Black Friday kommer opprinnelig fra USA. Der har dagen vært shopping-tradisjon siden 1932 – og har altså allerede hatt 80-årsjubileum. Black Friday er dagen etter Thanksgiving, som er den siste torsdagen i november. Fordi det er vanlig at skolebarn og offentlig ansatte får fri fredagen etter høsttakkefesten er dette en fire-dagers ferie. Da er det ikke rart at butikkene benytter seg av muligheten for potensielle shoppere med avslag og tilbud. Black Friday anses som begynnelsen av julehandelen – og det er det lurt for deg å tenke også. I Norge er ikke Black Friday-tradisjonen på langt nær like gammel som over dammen. Men siden begrepet ble brukt for første gang i 2009 har dagen blitt kjempepopulær her hjemme. Du kan vente deg at kjøpesentre åpner i 7-tiden, og da gjerne med tidsbegrensede tilbud frem til 10 eller 12. Fordi nettbasert handel også blir stadig mer populært i Norge vil du finne supre tilbud i en rekke nettbutikker. Noen av disse legges ikke ut før mandagen etter Black Friday (Cyber Monday) – men du bør følge godt med. Dette er en super mulighet dersom du ikke har mulighet til å reise i de fysiske butikkene.

Hva slags tilbud legges ut på Black Friday?

På Black Friday kan du forvente at de aller fleste butikker i Norge kjører en eller annen form for kampanje. Det er imidlertid innen merkevarer og elektronikk at du kan finne de virkelig utrolige tilbudene. I en del butikker vil det legges ut rabatt på dyre og populære produkter – i noen tilfeller på så mye som 70-80%. Som i praksis er snakk om mange tusen kroner. Hvis du har gått og siklet på et par nye sko eller en TV er Black Friday dagen for deg. Allikevel vil du finne avslag på nesten alle ting du kan tenke deg. Her har du muligheten til å spare på treningstøy, klær, elektronikk, interiør, kjøkkenutstyr, musikk og film, reiseartikler, kosmetikk, smykker og solcellepaneler. Hvis du følger litt med kan det godt hende at du finner opptil flere ting på ønskelisten din til svært gode priser.

Hvordan bør du tenke på Black Friday?

La oss bare få sagt det med én gang: Black Friday er ikke dagen for spontan-shopping helt på måfå. Noen ganger er det selvfølgelig morsomt å vandre rundt på kjøpesenter. Og da behøver man verken mål eller mening. Du har kanskje lyst til å bare kikke litt, se på nye ting eller koble av fra hverdagsstresset. Og for all del – det kan du gjøre når som helst resten av året. Men akkurat Black Friday er en gyllen mulighet til å handle smart og effektivt. Derfor bør du tenke på shopping denne dagen som din sjanse til å spare penger. Hvis det er noe du har gått og tenkt på at du trenger kan det hende du finner det til en svært rabattert pris på Black Friday. Men hvis du ikke vet på forhånd hva du skal kikke etter er det fort gjort å gå glipp av tilbudene. Derfor må du tenke målrettet shopping hvis du skal benytte deg av Black Friday-avslagene. Ta deg tid til å sette deg inn i hvilke av favorittbutikkene dine som har de beste tilbudene. Og husk at du definitivt ikke er den eneste som har lyst til å spare penger denne dagen.

Når bør du handle på Black Friday?

Det er selvfølgelig ikke alle som har muligheten til å reise på kjøpesenter på en ukedag. Da bør du virkelig følge med på Black Friday-tilbudene nettbutikkene legger ut. Her på Nettavisen Rabattkoder oppdaterer vi live gjennom hele Black Friday-helgen. Med rabattkodene kan du spare akkurat like mye penger som om du skulle ha reist i butikk. Da slipper du også unna køer og stressa shoppere – som det er mye av på kjøpesentre og i butikker denne dagen. Allikevel er tilbudene både på nett ogi butikk som oftest tidsbegrensede. Dette kan handle om at butikkene har et begrenset antall av kampanjeproduktene. Men det kan også være så enkelt som at tilbudet kun er gyldig mellom to fastsatte klokkeslett. Du bør altså følge godt med og finne ut av når på dagen det er mest gunstig for deg å handle. For generelle kampanjer er det uansett lurt å være tidlig ute. Det er selvfølgelig mange andre som står opp tidlig for å benytte seg av Black Friday-avslagene. Men du kan være sikker på at jo før du kommer i gang med handelen, jo større er sjansen for at du får tak i det du er ute etter.

Tre lure triks til Black Friday

Vær godt forberedt
Vi har for så vidt nevnt det allerede, men forberedelse er alfa omega på Black Friday. Du bør skrive en liste over hva du ønsker deg. Så kan du gjøre research og sjekke hvilke butikker som har produktene du er ute etter. Hvis du skal handle på nett bør du også opprette brukerkonto i forkant av Black Friday. Serverne kommer til å være svært belastet, og det er dumt å kaste bort tid på slikt når fredagen kommer.

Kjøp julegavene på Black Friday
Black Friday er en super mulighet til å få kjøpt flotte julegaver til en god pris. Fordi så å si alle butikker kjører kampanjer denne dagen vil du finne noe til alle og enhver. Og det skader jo ikke å slippe unna det verste julehandel-rushet når desember kommer.

Ha et forhåndsbestemt budsjett
Selv om det er vanskelig å la vær bør du passe deg for unødvendige fristelser på Black Friday. Bare fordi et produkt er billig betyr ikke det at du trenger det, sånn egentlig. Sett deg et cirka-budsjett på forhånd slik at det ikke går over stokk og stein når tilbudene publiseres.

Få tilbud og rabattkoder tilsendt rett på epost gratis. Vi oppdaterer live gjennom hele Black Friday

🍭 NYESTE BUTIKKER

  • ebay rabattkode
  • christianiabelysning nettavisen rabattkode
  • brødboksen rabattkode
  • Bygg og Hage rabattkode
  • shaibox rabattkode
  • C33 rabattkode
  • miinto rabattkode